2018. április 16., hétfő

Te JÓL tudsz adni?

Bármilyen furcsa is, ez sem megy ám mindenkinek - legalábbis nem egyformán sikerül jól. Sokféleképpen megközelíthető a kérdés, szétbontható majd újra összerakható... ráhúzható egy-egy szituációra... amit ki-ki a saját személyisége függvényében értelmez. 

És általában mindenki magából indul ki, amikor ad.



Asztrológiai berkekben szinte közhelyes szállóigévé vált a Kos önzése - ezzel párhuzamosan a Halak önzetlensége, a többi jegy meg valahol e két szélsőség között foglal helyet a skálán, de - ahogy semmi más - ez sem kategorizálható ennyire egyszerűen. Sőt!

Egy Bika típusú ember nehezebben válik meg a megszerzett tulajdonától, mint bárki más - ebből a szempontból önzőbbnek is mondhatnánk, mint a Kost - a "vegytiszta" Ikreket pedig egyáltalán nem érdekli a birtoklás... bármijét szívesen neked adja (kivéve talán a könyveit). 

De ki MIT ad?


Ha készítenénk egy táblázatot, hogy melyik csillagjegy mivel tud segíteni, - azaz mit tud adni a hozzá fordulóknak, akkor a listánk valahogy így nézne ki:
  • Kos -  a kezdeti lendületet, biztatást
  • Bika - türelmet és pénzt
  • Ikrek - információt, ötletet
  • Rák - ételt, (esetleg otthont)
  • Oroszlán - védelmet, biztonságérzetet
  • Szűz - a szolgálatait, a rendszerezőképességét
  • Mérleg - a kapcsolatrendszerét, az összeköttetéseit
  • Skorpió - határozottságot, testi erőt
  • Nyilas - hitet (esetleg jogi segítséget)
  • Bak - kitartást, célorientáltságot
  • Vízöntő - kiskapukat, különleges megoldásokat
  • Halak - intuíciót, vigaszt
Hogy ez mennyire sok minden, az akkor derülhetne ki igazán, ha valami csoda folytán egy valós problémádnál lehetőséged volna összegyűjteni magad köré az összes jegy legtipikusabb képviselőjét. Valószínűleg hamarabb születne megoldás a gondodra, mint ahogyan kettőt pislognál. 

Kivéve ha... na, igen - itt jön a kérdés, hogy JÓL tudjuk-e adni azt, amink van?

Ki mit ronthat el?



Bármennyire is erős a segítő szándék, néha a másik nem azt kapja, amit vár. Néha elrontjuk. Mert magunkból indulunk ki. 

Ha a Kos nem veszi figyelembe a másik ember eltérő tempóját - ha a Bika azt gondolja, hogy pusztán pénzzel minden megoldható - ha az Ikrek kizárólag a józan észre alapoz - ha a Rák túltolja a buzgóságát - ha az Oroszlán a biztonságodért cserébe a méltóságodat veszi - ha a Szűz minden lépésednél kiigazít - ha a Mérleg meggondolja magát - ha a Skorpió nem bír leállni - ha a Nyilas csak a szöveget tolja - ha a Bak lenéz rád - ha a Vízöntő neked már a "nem fér bele" kategória - és ha a Halakról kiderül, hogy rég mást vigasztal, akkor te, barátom, nagyon nem vagy kisegítve. 

Ezzel az egésszel csak annyit akartam mondani, hogy adni jó - de nem mindig könnyű. Mindegy, hogy milyen ember vagy, magadat is le kell győznöd egy kicsit ahhoz, hogy a segítő kéznyújtásod eredményes legyen. 

Van egy mondás, miszerint a pokolba vezető út is jó szándékkal van kikövezve - és ha belegondolsz, ez mennyire ijesztően igaz, oda-vissza: 

ha jót akarsz - de rosszul csinálod, többet ártasz, mint használsz. Ha pedig igyekszel jól csinálni, ahhoz néha előbb az önismeret poklába kell merülnöd. 


Remek hírem van: a végén úgy fogod érezni, hogy megérte! 😏

Én - a magam kis neptuni, szaturnuszi, merkúri módján egy csodálatos dolgot tudok Neked adni:
A TUDÁST, amit úgy kaptam, hogy hozzád hasonló módon felkeveredtem egy ilyesmi oldalra, és jobban meg akartam ismerni önmagam és a körülöttem zajló világot. Ezt most átnyújtanám azoknak, akiket érdekel.

Katt ide, hogy megnézhesd, mi is az.


És még egy dolog, ami megérintett ezzel a témával kapcsolatban. Ha valami nagyon szépet akarsz ajándékozni a saját lelkednek, látogass el IDE:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése