2020. április 10., péntek

Jó néhány hétig spiccen az agy... de azért "tartsd egyben a ménest" :)


Április 11-től egy kis időn keresztül, - április 27. kora estig  - a Merkúr a Kosban koptatja képzeletbeli cipőjét. Mivel egy kisbolygóról van szó, amit igen erősen „befest” a tartózkodási jegye, ezért ilyenkor nemcsak a Kosoknál válhat jellemzővé a gyors és határozott gondolkodás, – kicsit mindenkiben felerősödik a képesség, hogy a megszokottnál korábban átlátja a dolgok lényegét.




Ennek nem csak az lehet a következménye, hogy a saját átlagodnál gyorsabban megfejtesz egy keresztrejtvényt, vagy hamarabb és eredményesebben kitöltesz egy IQ-tesztet (bár adott esetben kétségkívül ez is egy hatalmas pozitívum), hanem 

különösen jót tehet azokkal, akik ebben az intervallumban készülnek állásinterjúra, vagy vizsgára.


Mivel megnő az alkalmasság a rögtönzésre, így könnyedebben ki tudod vágni magad egy-egy kellemetlen szituációból, amibe – mily meglepő – talán ugyanez a bolygóállás sodor bele, hiszen

egy fokkal vagányabban lendülsz át a beszélgetésből a vitába, érvelésbe… akár provokációba is anélkül, hogy az erőviszonyokat kellően felmérnéd. 







Ez a magánéletben éppen olyan necces lehet, mint egy munkahelyi környezetben, - de míg az előbbit a Merkúr elvonulásával egyszerűbben helyre tudod hozni – utóbbinál egy rosszul elejtett vehemens megjegyzés jóvátehetetlen károkat okozhat. Mielőtt tehát beszólsz a főnöknek, munkatársnak, (vevőnek, kliensnek, stb.)  most tényleg érdemes elszámolnod tízig (kétszer).

A tüzes Kos tuningolja az optimizmust és a kreativitást: 


gondolhatod úgy, hogy a most kiötlött terved olyan tuti, amilyen még sose volt. És lehet, hogy tényleg így van. Lehet, hogy zseniális gondolatokat köszönhetsz a felfogóképesség átmeneti erősödésének, de a tervek aprólékos kidolgozásához, a stabil alapok letételéhez inkább várj meg egy másik Merkúr-fázist, mert most nem épp a türelemé a főszerep… és kár volna elkapkodni, elheveskedni egy remek ötletet. 






Még valami:
Saját megfigyelés (is), hogy ebben az időszakban az ember sokkal nehezebben viseli el mások ostobaságát, sokkal kevésbé vagyunk képesek tolerálni a környezetünkben lévő „gyengébb láncszemeket”.

Hogy mit gondolunk a másikról…nos, az valójában a mi dolgunk - ám ennek a kifelé tálalása hagyhat némi (főként udvariassági) kívánnivalót maga után.

Most egy kis ideig szinte rutin-szerűen iktassuk be a „bocsánat” és  a „ne haragudj” kifejezéseket a szókincsünkbe, - bajunk nem lehet belőle. És még az is lehet, hogy rászokunk... 😉



Köszönöm, hogy velem tartottál:

Farkas Andrea
asztrológus


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése