2018. május 26., szombat

Gyermeknevelés... Mit ronthatunk el?

Asztrológiailag a válasz erre a kérdésre amennyire bonyolult, pont annyira egyszerű is: semmit - illetve mindent, amit csak lehet.

Hol keressük őket? 

Horoszkópunkban a gyermekeinket - az összes tulajdonságaikkal, a kihordásuk és megszületésük körülményeivel, a hozzájuk való viszonyunkkal, a nevelésükkel együtt - az 5-ös asztrológiai területen (azaz az 5-ös házban) találjuk.

Ha abból indulunk ki, hogy az itt lévő (ezt a területet kezelő) bolygók a születésünk pillanatában számunkra adottá váltak, akkor csakis azzal tudunk gazdálkodni, amink van, azaz: nem rendezhetjük át a saját horoszkópunkat kényünk-kedvünk szerint (pedig néha jól jönne ez az opció), tehát nagyon nem ronthatunk el semmit... a felelősséget ezzel a lendülettel át is hárítottuk az Univerzumra.

Előfordulhat azonban az a furcsa helyzet, hogy valami módon mégiscsak a legjobbat szeretnénk a gyermekeinknek, - és ha a palettát át nem is rendezhetjük, talán kihozhatjuk az állásból a lehető legkönnyebben átvészelhető, kezelhető verziókat. Ehhez azonban ismernünk kell ezeknek a bolygóknak a sajátosságait. Még akkor is, ha az ominózus objektum nem jótékony, nem rendelkezik csúcsszuper méltósági helyzettel, és a fényszögei sem kecsegtetnek hatalmas sikerrel...

Ahhoz, hogy ne vétsünk túl nagy hibákat, nem árt jól ismernünk ezeknek a bolygóknak a pontos jellemzőit.
Mit tehetünk az ügy érdekében?


Szülővé válásunk előtt elvégezhetünk egy magas szintű asztrológiai képzést (véletlenül tudok egyet, IDE KATTINTVA térképezheted fel), vagy ha ehhez nincs kedvünk, akkor felkereshetünk egy szakembert, aki el fogja mondani, hogy például

  • egy itt lévő Szaturnusszal a folyamatos - és szinte elkerülhetetlen -  korlátozások mellett helyezhetjük a hangsúlyt a keretek fontosságára, a célorientáltságra, a kitartásra
  • egy itt lévő Marssal az önzés szinte természetes... de kevesen látják meg ebben, hogy hová érdemes levezetni a felgyülemlett energiákat
  • és még egy itt lévő Vénusz sem mindig heppi, ha a szeretetet pénzzel, ajándékokkal akarjuk megvásárolni, ahelyett, hogy kiaknáznánk a gyermekben lévő tehetséget.

 

Sorolhatnám a példákat napestig - hiszen ahány képlet, annyiféle variáció...  


és bármit el tudunk rontani, a legnagyobb jószándékunk ellenére is. Az asztrológia nemcsak önismeretet ad, de segít az emberi kapcsolataink megismerésében, javításában.

És mi lehet fontosabb emberi kapcsolat, mint a gyermekünkhöz való viszonyunk?


Ez a hét a bejegyzéseimben javarészt a gyermekekről szól, a közelgő Nemzetközi Gyermeknap fényében. Előzőleg a "bennünk élő, belső gyermekről" beszélgettünk, az írást IDE KATTINTVA  tudod elolvasni. 

Ha pszichológiai megközelítésben tudni szeretnéd, pontosan mi zajlik egy gyermek agyában, amikor a monitor előtt tölti a rengeteg időt, akkor Magazinunkban elolvashatod a Gerald Hüther professzorral készült interjút. Kattints ide.

És még nincs vége a hétnek: hamarosan egy nagyon megható és aranyos videóval köszönthetjük azokat, akik számunkra a jövőt jelentik. Ha nem szeretnél lemaradni erről, akkor itt alul fel tudsz iratkozni a CIKK FIGYELŐRE,- ő majd résen lesz helyetted is :)

Köszönöm, hogy ma is velem voltál néhány percig! :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése