2017. augusztus 23., szerda

A Szűz havának szülöttei

...avagy: a rejtett angyalok

 


"Az angyal olyan, mint a gyémánt.

Nem lehet csinálni, csak találni.

És nincs két egyforma a világon."


Elfogult írás lesz – előre szólok. Kiugróan sokan vannak a közvetlen környezetemben, és annak ellenére, hogy az egyik legnehezebben kezelhető embertípus: mindegyiküket nagyon - de mindegyiküket másért szeretem.

Halak aszcendensűként talán dolgom van velük, talán tartanak egyfajta tükröt azokból a tulajdonságokból, amiket erősíteni kellene magamban… bár szakmailag (is) nyilván nagyon sablonos, sekélyes dolog volna ezt így egyszerűen kijelenteni.

Ennél sokkal, de sokkal több van bennük!
Mindenesetre nekem nagyon sokat segít, hogy lehetőségem van az ő szemszögükből is vizsgálni a magam hibáit – és most néhány „Szűz-kulcsszón” keresztül szeretném megvilágítani azt, amit ők tesznek hozzá az EGYséghez.


Az örök kritikus

 

 

Hát igen – erről valóban felismerhetőek :)

Mindenről van véleményük, és ezt meg is osztják,- nem számít a hely, a társaság vagy a szituáció… Mondjuk általában a legrosszabbkor jön ki belőlük… amitől többnyire mindenki roppant kínosan érzi magát körülöttük, de ez őket egy cseppet sem zavarja.

Mondok példákat.
Én talán csendben elfogyasztottam volna a véletlenül félresikerült (vagy nem a megszokott) fűszerezésű ételt a vendéglőben, és nem hoztam volna frászt a megszeppent pincérre (mellesleg erről ő tehet a legkevésbé).
Jobb híján megfogadtam, hogy vagy nem megyek az illetővel többé ilyen helyre, - ha mégis: legfeljebb majd előkóstolok. :) :)




Aztán: a Szűznek a legnagyobb tömegben is biztos feltűnik, hogy a szembejövő pár hölgy tagja 120 kiló, míg a fiú csak 50… Majd miután fennhangon megállapít: látványosan elkezdi nem érteni.
Ilyenkor kell résen lenni, mert ha nem figyelsz eléggé, akkor a Szűz előrehelyezett ujjal meg is mutatja,- rosszabb esetben (hála a Merkúrnak) elpantomimozza a témát. Nagyon ciki tud lenni ... ://

Lehetséges, hogy az incidens hozzájárult az idegen hölgy egészségügyi javulásához, mert ennek hatására fogyókúrázni kezdett… erről nincs pontos információm. Az viszont biztos, hogy még ma is megnyílik alattam a talaj, ha eszembe jut az eset,- úgyhogy lendüljünk is inkább át egy másik kulcsszóra.



Egészség-mániás

 

 

  • Láttál már patika-pontossággal élére állított gyógyszeres dobozokkal, vitaminokkal teli kisszekrényt?
  • Kötöztél már apró vágott sebet két kilométer gézzel?
  • Ültél már orvosi rendelőben kísérőként órákat egy egyszerű nátha miatt?
  • Egyáltalán: ápoltál már Szűz típusú beteget? Nem? Barátocskám… te szinte semmit se’ tudsz a világról! :) 
Sose felejtsd el: egy Szűz sosem beteg. Ő adott esetben az életéért küzd!



Munka- és tökéletességmániás


Na – ez a másik. 
Társban-kollégában-főnökben egyaránt volt/van szerencsém az ominózus jegyhez.
Akkor is hajnalban kelünk, ha ráérünk délelőtt elvégezni a feladatot, és addig el se jövünk, amíg nincs patentre állítva minden.

Munkaidőben ötpercenként kontrolláljuk a dógozót, majd ha végzett, ellenőrizzük le, hogy minden pontosan illeszkedik-e a tervhez. Inkább éjfélkor derüljön ki, hogy valami nem stimmel, mint másnap pirkadatkor – amikor az új project indul. Naná.

Azért van ennek jó oldala is...  többek között az, hogy az elmúlt húsz évben nemigen adtunk ki olyan munkát a kezünkből, amiben más utólag hibát talált volna – és ezt egy (illetve több) Szűznek köszönhetem. (Nem mintha lett volna bármi más választásom…:))




Ezen kívül olyan dolgokat is megtanultam, ami nem tartozik szorosan a hivatásomhoz.
Tudtad például, hogy azért tart eszementsokáig beállítani egy hatalmas kovácsoltvas-nagykaput, mert ami az egyik oldalán 3 mm eltérés, az a másik végén már több centi is lehet… miáltal cseszik majd rendesen becsukódni?! Ráment fél napom erre az információra, és biztos nagy hasznát veszem majd egyszer, ha befuccsol a horoszkóp-biznic. Addig tárolom. ;)



Vitatkozó


Halakként talán a legnehezebb nekem ezzel a tulajdonsággal azonosulni. 
Nem arról van szó, hogy bólogató szélvédődísz módjára ráhagynék mindenkire mindent, csak vannak esetek, amikor elég volna elfogadni a másik véleményét, mondandóját, érveit - kommentár nélkül. Már megszoktam, hogy az én Szűz-eimnél mindig így kezdődik egy mondat: „igen, de…” Esetleg: „oké, ám”…

 

 


Két dolgot lehet ilyenkor tenni.
  • ha befejezted a monológodat, figyelj jól, és ha látod, hogy a Szűz levegőt vesz, azonnal kezdj el egy tök más témáról beszélni
  • feltett kézzel, megadóan ismerd el, hogy igaza van, hiszen te nem látod jól az érem összes oldalát.  Ő viszont igen,- és ezzel az előnyével képes olyan szemszögből is rávilágítani dolgokra, amiket akkor se vennél észre, ha nagyítóval figyelnél.


Racionális


A Szűz-személyiség egyébként mindenkinek a valódi, anyagi világban való helytálláshoz nyújt segítséget. Értelmességénél fogva a racionalitás talaján tart, mielőtt nagy idealizmusunkban azt találnánk hinni, hogy az élet habossüti.

Rendkívül tiszta és logikus gondolkodásával tisztázza az átláthatatlan helyzeteket, - és magas szinten igencsak korrekt, pontos, megbízható jelzésekkel vezet. Jelenlétével,- még a direkt hibakeresésével is – összetartja a dolgokat, megakadályozza a szétesést, a szétszóródást.

Neki látnia kell pontosan, hogy mi lesz a végén abból, amit az elején beletesz… minden egyéb számára érdektelen. Engem már sok hirtelen és meggondolatlan lépéstől megóvtak – köszönet nekik érte!




A határtalan nagy realizmus buktatója lehet, hogy a Szűz kibillen a másik oldalra, és odáig jut, hogy nincs hite – csak gondolata. Én mindig ettől féltem az enyéimet…

hiszen hit nélkül mit ér a lélek… és lélek nélkül mit ér az anyag?...



Szerény


Nyilván ez is - mint minden más – a hozzá tartozó aszcendens függvénye. De igen, alapjáraton játszik a szerénység,- különböző köntösben. Lehet az önbizalom hiányának nevezni, - mert tettek nem voltak eléggé elismerve az élet során – de lehet egy belső félelem az, hogy amit elért, nem elég…
még mindig nem elég, … soha nem elég… Hogy mások jobbak… vagy egy valaki jobb, aki emiatt elviszi azt, aki/ami fontos…




Egy ellentétes habitusú aszcendenssel örök belső háborút tud vívni a lemondás és a megszerzés,- az elvonulás és a megmutatkozás, - a statiszta és a sztár szerepe között. 
Nagyon sok múlik azon, hogy megértse a különbséget a szolgálat (mint segítés) és szolgaiság között,- hogy puszta kishitűség miatt ne adja fel az álmait.
Mert ha valaki képes azokat a hegyeket elgörgetni, az ő. Ezt el kellene hinnie magáról. (De tudjuk, hogy állnak a hittel…)



Szenvedő


A numerológiában a Szűz jegye a 4-eshez tartozik,- mely egy erősen karmikus szám, és melynek túlsúlya nehéz sorsot – és lassú fejlődést – jelent. (Szeretve tisztelt numerológia-tanárom sűrűn emlegette ezzel kapcsolatban a 4-es metrót, mint példát :).




A nehéz sors azonban nem törvényszerű, ha a gondolkodást sikerül egy kicsit átkonfigurálni,- és az önbizalom növelésével a fejlődés is gyorsabbá válhat. Az ominózus metró sorsának már annyi…marad amilyen… de minden Szűz a maga kovácsa lehet, ha nem a szenvedésre koncentrál.

Munkám – és életem - során hasonló dolgot szoktam tanácsolni nekik, mint a Bakoknak: a boldogságot NE tolják maguk előtt, NE kössék célokhoz! Örüljenek a mában, a mának,- és éljék meg a pillanatot! Legyenek kicsit lazábbak, ne ilyen mereven… (és kábé mintha a Napnak mondanám, hogy ne világítson…)


Vallom, hogy minden Szűz életfeladata, hogy felemelje a fejét,- ne a sarat nézze, hanem az eget,- és számukra az igazi kivezető út a spiritualitásban rejlik. Kitörés az anyag fogságából – FELFELÉ.



Ne a tragédiákra fokuszáljanak, ne csináljanak a fájdalmukból olyan istent, akit utána kötelező imádniuk. Bennem (és másokban) nem az általuk felnagyított, kitalált – vagy valós – tragédiájuk ébreszt tiszteletet, mint ahogy hiszik – hanem a puszta létezésük.

Amit és ahogyan adnak.

 

 


Ezekkel a sorokkal szeretném köszönteni
Férjemet (Társamat),
Tanítómat (Mesteremet/Lelkem Másik Felét),
Legigazabb Barátnőmet,
Fogadott Leánykámat
és a józan eszemet rendben tartó Lélekgyógyász Angyalt
a közelgő születésnapjuk alkalmából.

Nem könnyű Veletek, de nélkületek lehetetlen volna. :)
Köszönöm, hogy vagytok nekem, és hogy (ha már ez a nagyvilág olyan reménytelenül tökéletlen) létezésetekkel megpróbáljátok tökéletesíteni az én kis világomat.

Nem mellesleg Isten éltessen minden Szűz havában születettet! :)


Szép napot kívánok:
Farkas Andrea
asztrológus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése