2017. augusztus 6., vasárnap

Ember, te tetted ezt (is)! ...

A Japánban található Hirosima bombázása az egyik olyan katonai művelet volt 1945-ben, amivel lezárták a második világháborút.  


Kép forrása: Hiroshima: Dropping The Bomb - BBC

A bombázást az amerikai erők hajtották végre, és mindmáig ez - és pár napra rá Nagaszaki bombázása a két egyedüli példa a nukleáris fegyverek háborús alkalmazására (legalábbis amit dokumentált a történelem ...).

1945 augusztusára a szövetségesek már túl voltak az atombomba kifejlesztésén és tesztelésén, és az amerikai légierő már rendelkezett olyan szállítóeszközökkel, amelyek képesek voltak azt el is juttatni Japánig. Mivel Japán nem reagált, ezért az amerikai elnök elrendelte a bombázást. 

Augusztus 6-án Hirosimára egy Little Boy típusú atombombát dobtak le. 


A bombázások utáni négy hónapban 90.000-166.000 ember hunyt el a bombázások hatásainak következtében, nagyjából felük a bombázás napján. 


Kép forrása: Fazekas István - Hirosima árnyékai

A következő hónapokban számtalan ember halt bele a sugárbetegségbe, az égési sérülésekbe, és az egyéb sérülésekbe, vagy a sugárzás következtében kialakult egyéb betegségekbe. Bár Hirosimának volt jókora helyőrsége is, mindkét városban többségükben civilek vesztették életüket.

Túl azon, hogy normális emberi ésszel felfoghatatlan, hogy képesek vagyunk ezt tenni egymással, - miközben persze kurva büszkén feszítünk az evolúció csúcsán - ha szakmai szemmel tekintünk az esemény képletére, azért felfedezhetünk benne érdekességeket. 




A bolygók kozmikus (jegyek béli) helyzete is érdekes (bár ez nem csak Japánban, hanem a Föld összes pontján mutatja az aktuális trutymót), - ám a lokális (házak béli) elhelyezkedés, és az emiatti méltósági helyzet, területek általi együttműködés, stb... nagyon sok tanulsággal szolgál a hozzáértő szemeknek. 

Azonban bármit mondanánk is, jó eséllyel az csak feltevés, teória, vagy belemagyarázás lehetne... és 

kutató, tesztelő asztrológusként most először örülök neki, hogy egyelőre nincs kettőnél több tesztanyagunk. 


"Hirosima után az ember örökre megváltozott? Én úgy vélem, mindig is ilyen volt. Csak a technika egyre korszerűbb, az ember romlottsága változatlanul barbár. Sokszor éppen ez a barbarizmus tolakodik a jövő szolgálatába. Illyés Gyula gondolatai nyomán jutott eszembe egy kérdés: az erdei vadak, az égi madarak, a csúszómászók közt is elképzelhető ehhez hasonló helyzet, efféle hatalmaskodás? Az ő szavaival válaszolok is rá rögtön: „De hisz még az illatos virágok közt is.” 

Ám, ne gondoljuk, hogy ez felmentheti az embert bármiféle törvénytelenség alól is. Hogy miért nem? Pusztán csak azért, mert Isten a saját képére teremtette. 

- Fazekas István: Hirosima árnyékai -

Emlékezzünk erre, és arra a százezres nagyságrendű tömegre - majd éljünk a hiú reménnyel, hogy ilyen többé nem fordulhat elő.

Köszönöm, hogy velem tartottál:

Farkas Andrea
asztrológus


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése