2017. szeptember 19., kedd

HOROSZKÓPOD TÁBORNOKA

... avagy: Te ismered a saját SZÜLETÉSI URALKODÓDAT?


Sokszor hallhattad már a fenti kifejezést, de talán mégsem vagy teljesen tisztában vele, hogy pontosan mit is jelent… Mit értenek az asztromókus szakik azon, hogy egy böhöm égitesttől kapod a személyiséged nagy részét?



Nos… Minden jegyhez tartozik bolygó – van amelyikhez kettő is -, és van olyan bolygó, amely két jegyet is ural. Nem olyan bonyolult  :)
Hogy mindez mennyiben érint téged, azonnal kiderül, amint sétát teszünk az Univerzumban.

Kik jöhetnek szóba?

 



A Vénusz például magának tudhatja a Bikát és a Mérleget, mégis két különböző elemet képvisel, két különböző arcát mutatja meg a szülöttekben. A harmónia, a béke keresése és fenntartása közös tulajdonság, de az egyiknél a racionalitáson – a másiknál inkább az értelmi-szellemi alapokon van a hangsúly. Az egyik szépen énekel, a másiknál térden állva kéred, hogy inkább táncolja el… és meg is teszi, - nem akárhogyan.

A Szűz szöszölése olyan távol áll az Ikrek lazaságától, hogy zongorázni lehetne a különbséget – mégis mindkettő a Merkúr gyermeke. 




Aztán nézzünk szét a másik oldalon is:


Minden uránuszi személyiségben megbújik valahol a Szaturnusz tartása és szilárdsága, (a Vízöntőnek két ura van: az Uránusz és a Szaturnusz) de a komolyságát jobbára elfedi a csörgősipkás bohóc álarca.

A Halak pedig igencsak érdekessé lenne a jupiteri beavatkozás nélkül… Talán beérné az akváriummal, és nem vágyná / ismerné a nagy vizek EGYségét.

A Skorpiók pedig épp a Marstól (mint a Plútó melletti másod-uralkodótól) kapják azt a plusz-tüzet, lendületet, amely annyira mélyen a felszín alá viszi őket, - és amely miatt képesek rohamtempóban regenerálódni, ha kell.


Oké, de mire jó ez az egész? Hol van ebben maga az ember?

 


A megszületésünk pillanatában készül egy „gyorsfotó az égről”, ez lesz a mi horoszkóp-ábránk,- itt dől el, hogy milyen aszcendenssel, és milyen csomaggal indulunk útnak.


Csomagunkat – tőle telhetően - segít cipelni a SZÜLETÉSI URALKODÓNK, az a bolygó, amely a felkelő jegyünket uralja:

- Kos aszcendensűeknek segít a Mars
- Bika aszcendensűeknek a Vénusz
- Ikrek aszcendensűeknek a Merkúr
- Rák aszcendensűeknek a Hold
- Oroszlán aszcendensűeknek a Nap
- Szűz aszcendensűeknek ismét a Merkúr
- Mérleg aszcendensűeknek ismét a Vénusz
- Skorpió aszcendensűeknek a Plútó és a Mars
- Nyilas aszcendensűeknek a Jupiter
- Bak aszcendensűeknek a Szaturnusz
- Vízöntő aszcendensűeknek az Uránusz és a Szaturnusz
- Halak aszcendensűeknek a Neptun és a Jupiter

A jegyekhez tartozó bolygók (még a kártékonyak is) azon vannak, hogy tulajdonságaikkal erősítsék szülöttüket, - hogy átadják nekik azokat a jellemzőiket, amelyekkel Földi létben be tudják teljesíteni a vállalt feladatot – a sorsunkat.


A kapott segítség mértéke mindig nagyban függ attól, hogy megszületésünk pillanatában az aszcendensünk ura milyen jegyben és milyen házban állt… azaz: milyen a méltósági helyzete. 

 




Vannak helyek, ahol a bolygó nem érzi túl jól magát – akad, ahol elvan, de nem tapsikol – és van, ahol roppant boldog. Ennek függvényében lesz valakinek rengeteg lehetősége, amit vagy ki tud használni, vagy nem… – és bizony előfordul fordítva is: azoknál, akik nulla lehetőségből, nulla adottsággal tudnak – nőiesen fogalmazva -  a guanoból aranyat csinálni.
Persze azért ehhez nem árt legalább egy exil-uralmi Jupiter…

Egy nem túl fényes helyzetű, kártékony Szaturnusz-tábornokkal az élet legkevésbé sem habos süti – ám az ilyen Bak aszcendens hamar megtanulja értékelni azt, amit saját erőből elért, majd komoly kitartással (amit a születési uralkodójától kapott) sokkal többre viheti, mint az, akit elkényelmesít – netán hamis illúziókba ringat – egy kevésbé szigorú, de jótékony potentát.






A horoszkóp többi bolygója szintén az aktuális méltósági helyzetének megfelelően kezeli a rábízott életterületet, - hiszen nem csak a személyiség határozza meg az életutat - de azért egy pillanatra sem felejtik el, hogy ki a főnök :)

Nyilván ez ennél sokkal összetettebb (mert ha ilyen egyszerű lenne, akkor esetleg volna hitele egy kétnapos asztrológus-képzéseknek), és rövidesen induló sorozatban igyekszem majd bemutatni a születési uralkodókat egyenként is, - hogy mindenki megismerhesse a sajátját – és benne kicsit saját magát.

Köszönöm, hogy velem tartasz:
Farkas Andrea
asztrológus




Nem szeretnél lemaradni a következő írásról, cikkről? Katt a "Feliratkozom" gombra!



Ide kattintva tudod magad "leellenőrizni".


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése