2019. március 2., szombat

MI, NŐK...


Őszintén szólva eredetileg nem a közelgő nőnap ihlette ezt a bejegyzést, hiszen egy szál virág az év bármely pillanatában ugyanolyan jelentőségű lehet, mint március 8.-án.

Mellesleg minden igazi férfi tudja ezt :) …

Nem is vagyok kifejezetten szüfrazsett-típus – eszemben sincs az egyenjogúságomért harcolni, legyen csak a hímek kiváltsága az, ami az ő fizikumukhoz lett kitalálva – cserébe számomra jelzés-értékkel bír, ha azt látom, hogy a férfi le/felsegíti a nőről a kabátot, kihúzza/betolja az étteremben a széket, vagy netán kinyitja helyette a kocsiajtót. Sajnos egyre ritkábban látom.

Néhány-száz évvel ezelőtt ezek természetes(ebb) dolgok voltak – manapság a médiákban protokoll-tanácsadók osztják a „tudást”, amit pedig a fiúgyermeknek az apjától kéne látnia és átvennie.

Keverednek a fogalmak az udvariasság és a tisztelet témájában – megy a parttalan vita, hogy az az embernek szóljon inkább, vagy annak, hogy hányassal kezdődik a személyi azonosítója.Mindegy, ettől a nő még ma is nő, ahány – annyiféle gondolattal, indíttatással és motivációval.

Van, aki anno tüntetni ment a „szőkenős” viccek ellen a Kossuth térre, és van, aki csendben tűri a családon belüli erőszakot, megaláztatást (vajon közülük hányan kapnak csütörtökön egy szál virágot?)

* * * * * 


A mostani bejegyzés alapja tehát nem ez a kétes üzleti értékű ünnep,- hanem a fenti oroszlános kép, ami a minap jött szembe velem egy közösségi portálon. Mint nő – és mint asztrológus is – jót mosolyogtam rajta, mondván: végre valaki helyre teszi az uralkodót! :)

Aztán arra gondoltam, hogy ez a bizonyos képesség minden nőben megvan valahol… csillagjegytől függetlenül, - csak nem ugyanazokat a módszereket alkalmazzuk.


HOGY KI MILYET - ÉS MILYEN ARÁNYBAN KEVERVE?


Találtam néhány igen frappáns idézetet, jelen- és múltbéli hírességek tollából, amelyek jól árnyalják, miként látszik női gyengeségnek az, ami valójában ERŐ.

 Kedves hölgy-olvasóm, magadra ismersz valamelyikben?  :)
 Talán egy kicsit mindben... hiszen úgyis mindig azzal jönnek, hogy bonyolultak vagyunk :)KOS:


„A történelemben többnyire a férfiak a hősök. A személyes életünkben a nők.”

- Kepes András -

                                                                                     

BIKA:


"A nők semmiben sem kételkednek; ha velük vagy, a világ hihetetlenül egyszerű. Mindent a maga helyére tesznek, valódi jelentősége szerint osztályoznak.
Igen jól tudják, hogy az ő nagymosásuk olyan fontos, mint a német császárság megalapítása. Velük biztonságos az élet."

- Pierre-Auguste Renoir -

  

IKREK: 


"A nőnek épp az az értéke, hogy a gondolkodása női. A szíve meg angyali."

 - Gárdonyi Géza -


RÁK:


"Csodálatos az, amit egy nő megbír! - Egy nő, aki anya; - egy anya, aki szeret."

 - Jókai Mór -


OROSZLÁN:


"… az asszony befolyása olyan, mint a levegőé, mert mindenütt jelen van, és mégis láthatatlan. Nincs mód kivédeni vagy kikerülni. Áthatol minden óvatossági rendszabályon, és úgy hat a szeretett férfira, mint klíma a növényzetre."

- José Ortega y Gasset -SZŰZ:


"Vannak nők, akik állandóan szolgálnak: egy férfit, egy családot, egy zárdát, egy gyermeket szolgálnak. Ezek a nők csendesek. Mindazt, ami az életben nélkülözhetetlen, amit "valakinek el kell végezni", ők végzik."

- Márai Sándor  -

 MÉRLEG:


"A nő a természetnek egyetlen lénye, aki érzésünket érzéssel viszonozza, és akit boldoggá tesz az a boldogság, amellyel bennünket megajándékoz."

- Denis Diderot -
SKORPIÓ:


"A nő az a lény, amely végletes erejében és gyengeségében: képes elájulni, ha egy egeret vagy pókot meglát, és az élet legnagyobb rémületeivel sokszor rettenthetetlenül száll szembe.

  - Denis Diderot -
NYILAS:


"A nők időnként olyasmit tesznek, hogy az ember csak áll és bámul. Egész életedben próbálkozhatnál, bizonyos dolgokban mégsem volnál képes olyan könnyedségre, mint ők. A lelkük mélyén valahogy könnyedek. A lelkük mélyén."

 - Alessandro Baricco -
 


BAK:


"Ha nő vagy, ne feledd: egy igazi varázslónak születtél, teremtő tündérnek. Ha valamit szeretnél, el fogod érni, meg fogod érinteni. Az érzelmeid segítenek megtalálni és megtartani bármit: szerelmet, munkát, célokat. Elegendő vagy te magad. A lelked és a szíved."

- Belső Nóra -VÍZÖNTŐ:


"Arra megyek, amerre tetszik. Messze szállok, mint a sólyom. Élem az életem, és örömömet lelem benne. Szabad leszek végre. Nem csekélység ez egy nőnek – a szabadság."

- Philippa Gregory -HALAK:


 „…egy nő sohase tárja fel egy férfi előtt azt, amire gondol. (...) Titokzatosságunkban rejlett a hatalmunk. Ez olyan elemi bizonyosság volt, ami nemzedékek során sem változott.

- Karen Essex -

Köszönöm, hogy velem tartottál:

Farkas Andrea
asztrológus


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése