2020. február 15., szombat

Mindenkinek van egy hegye, amit meg kell mászni, vagy el kell hordani


A Sors már csak ilyen, hogy a célok nagy részét - az oda vezető utat - időről időre eltakarja, leárnyékolja valami. 
Csak mész, haladsz, teszed a dolgod azért, amit elterveztél, egyszer csak - ki tudja, honnan és miért - adódik valami, ami akadályként, nehezítésként előtted terem. 

Fogja magát és pofátlanul beáll közéd és a célod közé.

A bölcsek azt mondják erre, hogy igen, ez az élet, maga a fejlődés - hogy mindig történik valami, ami könnyebb esetben fejleszti a problémamegoldó képességedet, neccesebb szituációkban pedig megtanít túlélni a természetes szelekciót. 

Készülnek jobbnál rosszabb tanulmányok (főként, ha a brit tudósok épp ráérnek) arról, hogy miként érdemes végrehajtani a célkitűzést, - majd ezek összeállnak valahol egy - manapság annyira trendi - motivációs tréner előadásában. 

Végül befigyel egy kis lélektan is, hiszen a pszichológia négy nagy területet azonosított, amelyekre a célkitűzések összpontosulnak:
  •  teljesítmény/munka;
  • intimitás/emberi kapcsolatok;
  • spiritualitás;
  •  generativitás (önmegvalósítás, közjó, közösség szolgálata).


Mit tud mindehhez hozzátenni az asztrológia? 
A személyes képletedből sokat. 
Ott jól látható a saját cél iránya,- az adottságaid, amikkel rendelkezel hozzá,- a beletett (vagy beletehető) erőforrásaid milyensége és mennyisége,- még a közbeeső akadályok  és segítségek is... de ehhez bizony szükséges egy kiválóan pontosított radix.

Enélkül csak általános - bár nem kevésbé fontos - javaslatokkal tudlak támogatni a Bakban járó Mars idején (április elejéig). 


Kérlek, hogy képzeld most magad elé azt, amiért aktuálisan hajtasz, - képzeld el a célodat, aminek az elérése épp kitölti a mindennapjaidat,- majd keresd meg gondolatban azt, ami ennek a célnak a legnagyobb akadálya. Ez lesz a te hegyed.

Vajon milyen ez a hegy? Kopár, szürke, mázsás sziklákból álló hatalmas tömb, aminek alig látod a tetejét? Vagy magas ugyan, de legalább füves-fás-bozótos, ahol azért menet közben meg-meg tudsz kapaszkodni? 


Vagy az is lehet, hogy csak néhány kavics és tégladarab, amit gyorsabban tolsz arrébb, mint Szifon, Baki és Matyi a Mi kis falunk-ban? 


Igazából mindegy is, hogy milyen... a következő néhány tanács hasznos barátod lehet a következő két hónapban.


1. Legyél kitartó! 

Csak érdekességként említem meg, hogy a szakirodalom szerint tipikus Bak Marssal rendelkeznek például az elismert expedíciós kutatók, sziklamászók, maratoni futók, vagy távúszók. Náluk a kitartás a siker elsődleges kulcsa, másold le bátran.

2. Oszd be az erődet,- tartalékolj!

Nem leszel hatékony, ha most nagy gázzal esel neki a feladatnak, mert legkésőbb áprilisra kifulladsz, és onnantól kezdve az "egyet előre, kettőt hátra" stílus lesz a védjegyed, az pedig - mint tudjuk - nem feltétlenül a pozitív irány...
3. Készíts stratégiát!

Talán tudod, hogy a Bak jegye a Zodiákus legnagyobb stratégája (nem véletlenül társítják hozzá pl. a sakkot). Mindenképp legyen valami B (esetleg C) terved, ismerd meg a felmerülő akadály (a hegyed) összes gyenge pontját, próbáld kitalálni a lépéseidre tett válaszait, stb. Most a legrosszabb módszer a "majd csak lesz valahogy". Május 17-ig ez kuka.

4. Válogasd meg az eszközeidet!

Ez sajnos egyik érintett objektumnak sem az erőssége... A Bak "felfelé nyal, lefelé tapos" kategória, a Marsnak pedig gyakorlatilag tökmindegy, csak felérjen a csúcsra. Itt neked kell helyettük okosnak lenni, és fejben tartani, hogy fentről nagyon figyelnek, és külön díjazzák, ha másokra vigyázva, másokat is emelve (ne adj'isten másokért) energiázol.  Ehhez kapcsolódik az utolsó pont:

5. Vigyázz, mit áldozol fel a nagy igyekezetben!

Az ambíció klassz dolog, - ám a túlfeszített munka nem csak az ízületeket gyötri agyon, de rámehet bármi - és bárki - más a környezetedből. A győzelem akkor ér valamit, ha van kivel örülni... nem nagy szám, ha a lebontott problémahalmaz helyén egyedül pezsgőzöl.
Fentiek figyelembevételével a végére hoztam egy Calvin Coolidge idézetet:

"Tarts ki! Semmi sem állhat az utadba, ha elég kitartó vagy. A tehetség nem elég. Láttunk már elég tehetséges embert, akik nem vitték semmire. Lehetsz zseni, de a meg nem értett zseni elcsépelt fogalom. A tanulás sem elég: a világ tele van lecsúszott lángelmékkel. Csak kitartással és céltudatossággal viheted valamire."


Köszönöm, hogy velem tartottál:

Farkas Andrea
asztrológus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése