2018. október 9., kedd

Szintet lépni születtünk

Talán ti is sokszor hallottátok már az asztrológia kapcsán azokat a kifejezéseket, hogy "alacsonyrendű"... meg hogy "magasrendű"... Főként a lelki fejlettség fokára, a személyiség - univerzumi tökéletességben elfoglalt - bizonyos SZINTJÉRE utalnak vele.




A tudomány mai állása - és a tradíciók - szerint a fejlettségnek ez a foka nem állapítható meg a horoszkópból (bár nyilván a születési uralkodó alapos vizsgálata /is/ adhat némi irányt, amennyiben korrigálható a képlet - de ez egy másik sztori lesz 😋), ezért a szakma JEGYEKRE BONTOTT TÍPUSOKAT állapít meg, majd javarészt az egyénre bízza annak eldöntését, hogy ismerje fel magán, vajon milyen szinten áll éppen (vagy milyen szinten élt eddig) - és hová kéne eljutnia ahhoz, hogy azt fejlődésnek lehessen nevezni. 

Hiszen állítólag fejlődni érkeztünk a Földre...


Nagy átlagban elmondható, hogy a legtöbbünk valahol "középen" kujtorog a skálán... talán azért, mert a legalját már bünteti a törvény 😉, netán kiveti magából az adott társadalom - vagy legalábbis megnehezíti a beilleszkedést,- a másik végletben (folyamatosan a csúcson) meg már szorítaná a fejünket a glória.

Épp ezért a középmezőny jellemzőiből, tulajdonságaiból kialakultak és köztudottá váltak azok a KULCSSZAVAK, amelyeket az asztrológia a jegyeknél rendszeresen használ - ezeknek a negatív vagy pozitív cizellálása jelenti a fejlődés szintjeit.


Például - ha már a Mérleg hava van, 

lássunk néhány tipikusan használt Mérleg kulcsszót




Itt van például az "ALKALMAZKODÓ" szócska. Mer' ugye egy Libra ilyen... de nem mindegy, milyen szinten az...

  1. Nagyon lent azért alkalmazkodik, (vagy inkább sodródik másokkal) mert képtelen bármiért is a felelősséget felvállalni. 
  2. Kicsit feljebb már csak bizonytalan a döntéseiben. 
  3. Középen az történik, hogy valóban, a béke érdekében ALKALMAZKODIK a környezetéhez.
  4. A következő szinten ez az alkalmazkodás már rugalmasságot tartalmaz, önálló és görcsölés nélküli döntésekkel.
  5. És a legfelső szinten (magasrendűen) valóban asszeritív, a mások igényeire figyelmes, miközben stabilan megmarad középen: nem hódol be (passzív), és nem próbálja dominálni a másik felet (agresszív).


Vagy nézzük meg azt a tulajdonságot, amely levegős kivitelben (azaz: ÉRTELMI-SZELLEMI KONTROLL ALATT) kezelteti a Mérlegekkel az érzelmeket. 

  1. Alacsony szinten csak ritkán jut a környezetnek kimutatott pozitív érzelem (ne bújj hozzám, ne simogass meg, csak ha én akarom, ne mássz az aurámba...) - még nem antiszoc... de majdnem. Jó hír, hogy a negatív érzelmeit alacsony szinten is elég diplomatikusan fedi el 😁
  2. Az már fejlődés, ha a bújás/simi esetleg oké, (elviselem, mert jó neked!), de igazán nem kötődik sehová, senkihez és semmihez,- max. két könnycseppel simán bármikor továbbáll és újrakezd.
  3. Nagy átlag éli a Mérlegek közül a tudatos ÉRTELMI-SZELLEMI KONTROLLT. De azt aztán minden érzelem felett. Jól kezelve ebből viszont könnyen elérhető a következő szint...
  4. ... ahol mindez magabiztos és független gondolkodással társul.
  5. Itt már kicsit több erőfeszítés szükséges, mert az EQ-t felhozza az IQ-hoz. (Jelentkezzen, aki ezt megugrotta, én még nem láttam ilyet)





De szedjünk szét egy általánosabb kulcsszót, - a Mérlegekre gyakran mondató, hogy: HARMONIKUSAN SZÉPEK. Hogyan kezelik ezt ők maguk?
  1. Alacsony szinten túlértékelik (vagy túlértékeltetik) a kinézetüket. Minden erre irányuló negatív kritika felér egy kisebb világháborúval. Elég gáz... dehát innen szép nyerni.
  2. Kicsit fejlettebben a hiányosságaikat értékelik túl,- azaz ettől befigyel a kisebbrendűségi érzés, amit úgy kompenzálnak, hogy komplett udvartartást építenek hódolókból. Ez olykor túlnő azon, amit még kezelni tudnak, - így szintet kell lépniük (vagy le, vagy fel)
  3. Ha fel, akkor elfogadják, ami hiányzik, - és azt természetes bájjal pótolják. A legtöbb Mérleg  a környezetemben egyébként ilyesmi. 😘
  4. A négyes szinten az előző van feltuningolva a jó ízléssel...
  5. ... legfelül pedig mindezt a külső vonzerőt megkoronázzák a belső harmóniával, a kisugárzásukkal is. 
A végére még egy tulajdonság. A híd-emberek legfontosabb ismérve, amikor is a Mérleg a BÉKE nagykövete. Csak úgy röviden:

  1. Fóbiásan retteg a konfliktushelyzetektől.
  2. Képtelen magát megvédeni.
  3. Nem kezdeményez vitát, akarattal soha nem provokál.
  4. Diplomatikusan elsimítja a dolgokat.
  5. Stresszmentességet tud teremteni maga körül.

A cél - ha szigorúan vesszük - minden bizonnyal az lenne, hogy mindig, mindenki, minden kulcsszónak az ötödik (legfelső) fokozatát élje - én azt mondom, jó ez így, hogy az ember - nemhogy egy életen, de egy-egy szituáción vagy élethelyzeten belül is - csúszkál a szintek között. Így sokkal színesebb a paletta. De azért törekedjünk felfelé, ha tudunk.  💖💙💚



Köszönöm, hogy velem tartottál:

Farkas Andrea
asztrológus


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése