2023. május 11., csütörtök

EZ TÖRTÉNIK A GONDOLATAIDBAN, amikor egy pici bolygó odafent az égen jegyet vált


Hadd tegyek fel néhány egyszerű kérdést: Neked vajon mindig egyforma intenzitással jár az agyad? Folyamatosan ugyanakkora "fogaskerekek" kattognak odabent?... 

Állandóan azonos hőfokon kommunikálsz? Fáradhatatlanul jól esik vitázni, érveket ütköztetni? Vagy épp mindig szívesen hagyod, hogy másoké legyen az utolsó szó? ...





Ha a válaszod nagy többségében NEM, akkor engedd meg, hogy a Merkúrral bemutassalak Titeket egymásnak. 


Ez a bolygó az asztrológiában az elméhez, a gondolkodáshoz, az alapfokú intellektusunkhoz kötődik,- az értelmi-szellemi összetételünk egyik fő meghatározója. Igen, a Tiédé is. 

A születési képletben elfoglalt helye elmeséli, hogy általában milyen gyorsan vág az eszünk, - hogy mennyire vagyunk képesek logikusan agyalni,- vagy hogy hajlamosak vagyunk-e a fejünkből kibámulva elmerengeni, mélázni egy-egy témán... 






Jó részben (természetesen a 3-as házat kezelő bolygók mellett) a radix-Merkúr felel a kommunikációs képességünkért is.  

  • egy tüzes Merkúr ösztönösen kimondja amit gondol (aztán majd szabadkozik, - megmagyaráz, - vagy elkönyveli, hogy neki ezt is szabad)
  • egy földies előbb jól megfontolja (a dolog fenyegeti-e a biztonságát, - árt-e az egészségének, - vagy szolgálja-e a céljait)
  • egy levegős már hozzácsatol néhány egyéb szellemi vonulatot, mielőtt kiejti a száján (a mondandó érdekli-e a környezetét, -megbánt-e vele valakit, - vagy csak szimplán dobnak egy hátast a meglepetéstől azok, akiknek szól)
  • egy vizes pedig minden mondandóját bőven megtölti érzelemmel (egy emlékhez csatol, amitől máris elveszti az objektivitását, - még a tőmondatai is szenvedélyesek, -netán minden szavából süt az aggodalom). 

MINDENKINEK VAN TEHÁT ALAPJÁRATON VALAMILYEN MERKÚRJA, AMI MÓDOSUL, KISSÉ ÁTSZÍNEZŐDIK ANNAK FÜGGVÉNYÉBEN, HOGY ADOTT IDŐSZAKBAN - OTT FENN AZ ÉGBOLTON - HOL JÁR ÉPP EZ A KIS BOLYGÓ.

És most, a mai napon a retrográd fázisát befejezve újra "irányba fordul" - és egészen június 11-én dél körülig a Bika jegyéből alakítgatja/színezgeti a mindennapjainkat. 

Ez az időszak főként arra lesz jó, hogy olyan tervek készüljenek, amik azután BIZTONSÁGOS ALAPOKRÓL indulhatnak a megvalósulás felé. 

De hogyan is?

És most jön a lényeg: 

- milyen - és mire jó egy Bika Merkúr, amely - csak, hogy ne legyen olyan egyszerű - június 4.-én nagy elánnal keresztüldzsal az Uránuszon?

- mit lehet tenni, hogy ne csússzunk meg azon a közmondásbeli banánhéjon?

A válaszhoz hozzájuthatsz, ha kitöltöd az űrlapot:












Köszönöm, hogy velem tartottál:

Farkas andrea
asztrológus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése