2019. szeptember 15., vasárnap

Stop! Aztán hajrá...

Ahogyan Grant Lewi mondta:  "... az asztrológia segítségével az ember közvetlen kapcsolatba kerül a természet ciklikus erőivel, így ráhangolódhat azokra, - ezáltal elkerülheti a disszonanciát és diszharmóniát, amelytől a többi ember és a társadalom szenved.
Megtanít minket a saját ritmusunkra, mely a természet megfigyelhető ritmusával összhangban működik. "
A Lewi által említett természeti ritmus pedig korántsem merül ki az évszakok váltakozásában, hiszen gondold csak végig: a Nap égi útjának ütemében kelsz és fekszel... a Hold fázisaival nem csak a tengerek, óceánok (és vérfarkasok, drakulák) mozognak együtt, hanem te is (akár tetszik, akár nem).

Ne gondold tehát, hogy - csak azért mert a nem látod - a Szaturnusz baktatása nincs rád hatással... Dehogy nincs! Még akkor is, ha például a mostani STOP is a Földről nézvést látszólagos, nem valós megtorpanás/irányváltás - hiszen neked a földi ruhádban ez az egyetlen nézőpontod van, amihez igazodhatsz.

Ahogy Ő erőt gyűjt a stacioner néhány napjában, tedd meg te is, hogy vele együtt indulhass előre. 


A földies bolygó a természet(ed) erőforrásainak kiaknázására szólít fel úgy, hogy lassú - de stabil emelkedéssel olyan alapokat teremthess, amelyek nem csak magadnak, - de az utánad következő generációnak is biztos lábakon álló örökségül szolgálhasson. Nem kis felelősség ez... de hát a szaturnuszi energia sose a könnyedségről szól :)

Mit tehetsz most annak érdekében, hogy minél eredményesebben alapozhass?


1. EGYSZERRE EGY CÉLRA ÖSSZPONTOSÍTS!


A kép forrása: www.quartz.hu

Ha eddig másként is csináltad, most érdemesebb "hátulról" kezdened: először állítsd fel a végső CÉLT, majd szép apránként tervezd meg az oda vezető utat. Számold ki pontosan, mennyi időt szánsz erre a projectre - hogy melyik lépcsőfok mikor számít késznek, - és hogy a következő állomáshoz milyen erőforrásokra lesz szükséged (pénz, energia, tárgyi-személyi feltételek, stb...) Lehet, hogy unalmasnak fog tűnni... de ehhez kapod mindjárt a következő pontot, miszerint:


2. HAGYJ EGY KIS TERET A SPONTÁN DOLGOKNAK IS!


Minden elért fokozathoz tervezz valamilyen jutalmat magadnak. (Ez azért is fontos, mert lehet, hogy a személyiségedhez nem passzol a Szatu kőkemény célorientáltsága, és hamar elmehet a kedved a továbbiaktól... amiért most nagy kár lenne.) Előfordulhat, hogy átmenetileg sötétbe borul az alagút vége,- a depressziósabb időszakokra találj ki valami bohókásat: menj el táncolni, vagy vegyél valamit magadnak (csak óvatosan költekezz, ne húzd fel a Szaturnuszt 😉).

3. NE FELEDD: NINCS SZÜKSÉGED GURUKRA!


A Szaturnusz a mesterségek bolygója is... ez kedvező időszak lehet, hogy megfogadd bölcs és tapasztalt szakértők tanácsát,- de ne emeld őket magasabbra annál, mint amennyit érdemelnek. A helyes értékrend felállítása sokkal lényegesebb most, mint bármikor. Óvakodj azoktól, akik vélt vagy valós hatalmukkal készülnek visszaélni. Mindenki kapja meg a tiszteletet és a fizetségét azért, amit hozzátesz az utadhoz, de tartsd szem előtt, hogy te vagy a terved főnöke. 


4. TARTSD EGYENESEN A GERINCEDET!
A gerinc a Szaturnusz egyik fő vesszőparipája,- jelképezi a tartást, a belső egzisztenciát. Ahogy kint, úgy bent... ugye, ismered a mondást? Gerincjógával, vagy egyszerűen csak egyenes, kihúzott derékkal, "emelt fővel" sokkal nagyobb sikerre számíthatsz, a helyes testtartás erősíti az önbizalmadat, és határozottabbnak is tűnsz tőle. És ha annak látszol, már félúton jársz afelé, hogy az is legyél. 

5. KERESD MEG A MÚLTAD TAPASZTALATAIT!


Volt már olyan, hogy hasonló szituációban nem voltál eredményes? Na - most kellene ennek a tanulságát jól levonnod, és megértened az akkori kudarcnak a leckéjét. Mindenképp szánj erre elég időt,- alaposan térképezz fel minden azonosságot. Ha elég bátor vagy ahhoz, hogy nagyon mélyre menj, a Bakban lévő Plútó is segíthet a szekrényben lévő csontvázak kiborogatásában,- és a tervedhez vezető utadon komoly segítséged lehet a megbocsájtás és az elengedés.

6. ŐRIZD A TRADÍCIÓKAT!


Manapság minden és mindenki a vadiúj eszmék és struktúrák megszállottja, - a Szaturnuszi energiák pedig most pont az ellenkezőjét fogják értékelni. Nem a fejlődés ellen van - hanem a hagyományokat igyekszik majd a fejlődés szolgálatába állítani. Te is nézz körül, hogy a célodhoz milyen régebbi, bevált (mondhatni: kitaposott) út vezet, - és indulj el rajta. Valószínűleg simább lesz a haladásod, mintha valami ultramodern, senki által ki nem próbált módszerben gondolkodnál.

7. TISZTELD A TERMÉSZETET!
A Szaturnusz szorosan kötődik Gaia-hoz,- ráadásul ellene van minden pazarlásnak. Mivel alapból az ÉPÍTÉS a lényeg, vigyázz, hogy közben semmit ne ROMBOLJ le, ne tégy tönkre! Ha semmi más nem jut eszedbe, elég, ha odafigyelsz, hogy kevesebb vizet pocsékolj, kapcsold le a lámpát azokban a helységekben, ahonnét kilépsz, gyűjtsd szelektíven a hulladékot - vagy vigyél saját szatyrot a bevásárlásokhoz. Amennyivel csökkenteni tudod most a magad mögött hagyott ökológiai szemetet, annyival könnyebb lesz meggyőznöd a Szaturnuszt a terved helyességéről. 

Akkor hát... hajrá :) !

Köszönöm, hogy velem tartottál:
Farkas Andrea
asztrológus


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése