2017. január 26., csütörtök

Manapság divat "spirinek" lenni...

... bár sokan a szó valódi jelentésével sincsenek tisztában,- még többen keverik össze a holisztikus szemlélettel, az ezotériával vagy épp az okkultizmussal - épp attól függően, hogy mennyire olvasottak a témákban. A fogalmak közötti vékony, könnyen összemosható határnak kis időráfordítással bárki utána nézhet a megfelelő oldalakon, ha ideje engedi, vagy kedve tartja, nem is ez a lényeg. De mitől olyan trendi ez az egész? Nagyon egyszerű:

Éjt nappallá téve hódít a New Age


és ebbe aztán tényleg minden belefér, amivel le lehet húzni némi pénzt a bizonytalanabbakról, a kétségbeesett útkeresőkről. Pedig maga az Új Kor szellemi irányzata bőven tartalmazott pozitívumokat is, amikor - nagyjából a '70-es években - elindították az amerikaiak. Ilyen például a

környezetvédelem, a kemikáliamentes gyógyítás, az önzetlen segítségnyújtás eszméje, 


és a gondolatcsíra elültetése a fejekben, hogy talán ne higgyük magunkat a világmindenség urainak. 

Persze néhány évtized alatt, mire ez idáig elért majd letarolta Európát: egy cseppet átalakult, mondván, hogy  ha már egyszer itt van, csináljunk belőle bizniszt. És lőn.
Jól megél ebből a jós, ha van egy látványos varázsgömbje, - a "mester", aki szerint az EGO-t csírájában ki kell irtani, - az író, aki több kötetes közhelyeket puffogtat,- de néha elég, ha van egy pakli kártyád, meg egy emelt díjas telefonszámod.

Mielőtt megszólnál: nem, nem hagyom ki az asztrológusokat sem, (bár ez egy kissé más tészta, ha nem kétnapos intenzíven tanulod és komoly teszt-anyag áll a rendelkezésre, ahogyan ez illik). Sajnos léteznek "kollégák", akik fittyet hánynak arra, hogy egy képlet helyes beállítása is több időbe telik, mint amennyi idő alatt ők megmondják a tutit az összes reinkarnációdról... ettől néha ideges leszek, néha nem... a lényeg mit sem változik. 

Miszerint az összes spirituális spekuláció azonos irányba - a fény felé - próbál vezetni. Még az is, amelyik olyan sötét fejből származik, ahol világít a negró (talán ezt is meg kell tapasztalnod ahhoz, hogy felismerd a másikat, és ez is az utad része). 
Vajon ciki, ha néha eltévedsz? Vagy az is teljesen normális, ha ezer utat bejársz, míg megtalálod azt, amit keresel? És mit csinálsz, ha saját magadhoz jutsz el?

Ha minden kérdésre nincs is meg a válasz, néhány használható mondatot - mint útjelző táblát - lelhetsz a Holisztikus Magazin cikkéből.

HOLISZTIKUS MAGAZIN - A spiritualitás 50 árnyalata -

Kép forrása: facebook

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése