2017. január 27., péntek

Miért pont az asztrológia?

Lassan egy évtizede lesz, hogy egész közeli ismeretséget kötöttünk. Nem állíthatom, hogy szerelem volt első látásra... hiszen már akkor imádtam, mikor még csak mások meséltek róla, amikor még csak futólag, online felületen volt része az életemnek. Aztán végleg összegabalyodtunk.

Itt erről bővebben is olvasgathatsz.


Ne mondd, hogy te soha nem néztél meg egyetlen bulvár-horoszkópot se! Ha másért nem, akkor azért, hogy bebizonyítsd: ekkora ökörséget nem fújhat össze a déli szél - ehhez minimum egy alulfizetett humanoid kell, aki este jól bezabálva dőlt ágyba, majd reggel úgy ébredt, hogy mire beért a szerkesztőségbe, tök perfekt volt mind a 12 csillagjegy napirendjéből. 

Van erről egy remek cikk, ahol szépen bizonyítják, hogy mennyit is érnek ezek a sajtógyöngyszemek, és ez akár vicces is lehetne, ha nem oda vezetne, hogy a dilettánsok helyett az asztrológusnak kell magyarázkodnia. Ha érdekel a téma, IDE KATTINTVA belepillanthatsz a korrekt újságírás mintapéldájába.

Forrás: homar.blog.hu
Mondjuk én igazából sose' hittem, hogy a hétmilliárd ember tizenketted része egyszerre esik hanyatt a mozgólépcsőn, - mint ahogy az is nonszensznek tűnt, hogy Gizike, aki Bak, a legjobban passzol Pistához, aki Szűz... ettől függetlenül ha hiszed, ha nem: volt a környezetemben ilyen ember, aki eszerint élte az életét. Úgy se rossz, de minek?!

Ehelyett - bár nyilván több erőfeszítésbe kerül - el lehetne gondolkodni azon, hogy mennyire értékes az a tudás, amely évezredeken keresztül fenn tud maradni - amely régebbi, mint az összes vallás, - és amely tudásért olyan nevek adták a hitelüket (némelyek az életüket is), akiknek egyéb tanait állami tanterv keretében oktatják. Nézd meg ITT, hogy kikre gondolok. 

Mit tud tehát valójában az asztrológia?


Ahogyan ITT is olvashatsz róla: mindent. Ám a mai kor asztrológusa ennél jóval kevesebbet, - és badarság lenne, ha tagadnánk, hogy mennyi szenny rakódott az ősi ismeretekre az évezredek alatt, de kutatásokkal, tesztelésekkel azon vagyunk, hogy szép lassan lecsiszolgassuk a felesleget. 
Ahogy egy bölcs mondás tartja: már az előző életemben sem hittem a reinkarnációban,- úgyhogy a következők valamelyikében majd elmagyarázom a lényeget, például - az amúgy általam mélyen tisztelt - Vágó István úrnak.
Addig inkább dolgozom, ha már utamba hozta a sorsom ezt a csodát. :)

A kép forrása: maxpixel.freegreatpicture.com



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése