2018. február 15., csütörtök

Maszkok csillagporból...

... avagy: álarcosbál az életünk


Így február közepén, a farsangi szezon sűrűjében gyakran dilemmázunk azon, hogy - átmenetileg, arra az egy estét betöltő bálra - milyen jelmezt húzzunk magunkra.

Most abba nem mennék bele, hogy mennyire jelzés-értékű a választásunk (Éva aktuálisan miért pont pirossal fest álarcot magára, vagy Ernő miért öltözik batmennek, stb...), - ez inkább pszichológiai megközelítés lenne, és ahhoz annyira nem értek, hogy bejegyzés íródjon belőle.

Abban azonban egészen biztos vagyok, hogy farsang ide vagy oda:

egész életünkben álarcot hordunk. Mindenki. És legtöbben még csak nem is tudunk róla. 




Van, akinek jól áll, könnyed viselet, szinte természetesnek hat - van, aki gyakran kénytelen igazgatni, hogy félre ne csússzon - és van, aki minden percben átkozná a fentieket (ha tudná, hol kell reklamálni) azért, amit kapott, mert sehogyan sem illik rá.

Lehetséges, hogy te is bajban vagy ezzel? 


Lehetséges, hogy ettől érzed magad sikertelennek, negatívnak, szomorúnak? Talán végig sem gondoltad soha azt, hogy mennyire nem egyszerű egy ÖSZTÖNÖSEN érzelmi beállítottságú embernek ésszerűen VISELKEDNI.
Pedig így jártál, ha vizes aszcendenshez kaptál egy földies Nap-jegyet.

Bizony oda kell figyelned a nagy, globális maszka-buliban, hogy már a bejáratnál ne ess el (hiszen akkor koszos lesz a ruhád) - de neked menned kell a mosdóba, megigazítani a maszkot, ami a taxiban biztos elmozdult... és akkor még a parkett közelébe sem értél, ahol jól érezhetnéd magad, - bár kicsit zavarna, ha mindenki látná: ezt a tánclépést sem tudod tökéletesen.



Ne aggódj, másnak se sokkal jobb.


Annak sem, akit vinne a tűz lendülete, de azt olvasta (hallotta, informálódta) a levegős Napjával, hogy nem illik tolakodni a büfénél - és annak sem, aki az aprólékosan festett sminkjét lesírja az első érzelmes zeneszámnál. 

Rengeteg variációban választhattunk magunknak születési adottságunkhoz megfelelő, kényelmes, elviselhető - vagy épp teljesen ellentétes tudatos viselkedést és akaratot.


Ezek után gondolhatnánk, hogy annak a legjobb, akinek ugyanaz az aszcecdense, mint a Nap-jegye. Én nem vagyok erről meggyőződve... Lehet, hogy tökéletesen rásimul a saját álarca, de ugyanezért ki is marad sok olyan kalandból, amiben a többiek - épp az "utánaigazítás" okán - részt vesznek. 

Egy a lényeg, és oda akartam kilyukadni ezzel, hogy - sok más ok mellett - ezért is jó, ha tisztában vagy az aszcendenseddel is, nem csak a Nap-jegyeddel. 


És ha ez nem elég, akkor bátran kérdezz meg hozzáértő személyt, aki egy elemzés keretén belül segíthet megérteni, hogy miért nem mulattál eddig jól az élet farsangi bálján...

Hiszen ami elsőre ellentétnek tűnt, arról semmi perc alatt kiderülhet, hogy inkább kiegészítés. És az a maszk - bár nem ugyanolyan formájú, mint az arcod - egyáltalán nem akadályoz benne, hogy te legyél a bálkirály(nő). Csak meg kell értened, hogy miért úgy áll rajtad.

Akkor? Bulizunk?? 😊




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése