2018. február 18., vasárnap

MEGMENTŐ vagy ÁLDOZAT?


Talán egyik sem – talán mindkettő. Attól függ, hogy a világot milyen szemszögből nézed, - hogy melyik oldalon állsz – és hogy átlátsz-e azokon a fátylakon, amiken ő.




Csak akkor érthetnéd meg igazán motivációit, ha te is képes lennél EGYségben gondolkodni, ha a mindennapi érzékszerveidet félretennéd – ha nem ÉRTENI akarnád a dolgokat, hanem egyszerű természetességgel te is RÁÉREZNÉL, hogy mi miért, és hogyan történik.

Ez már egy jóval magasabb frekvencia, amit képtelenség úgy befogadni, hogy közben a szilárd talajon állsz… sőt! megnyugtatlak: még lábujjhegyről sem fog menni. Ehhez olyan közeg kell, mint a víz:  befogadó, alkalmazkodó, korlátlan.




Halak…


- önzetlen, önfeláldozó, intuitív, érzékeny, szelíd, gyengéd, bájos, romantikus, ragaszkodó, figyelmes, fantáziadús, idealista, művészlélek

ugyanakkor

- irracionális, határozatlan, befolyásolható, önállótlan, depresszív, pótcselekvő, passzív, gyenge, szentimentális, mártír…

Csak úgy röpködnek a köztudatban pozitív és negatív kulcsszavak, miközben kívülről nézve csak egyetlen dolog a biztos: a megfoghatatlan / meghatározhatatlan titokzatosság.

Ő az, akinél semmi sem az, aminek látszik.  




Azt hiszed, hogy mindenét odaadja...  – de nem tudod, hogy épp emiatt ő sokkal többet kap vissza, méghozzá abból a forrásból, ami számodra valószínűleg még jópár inkarnáción keresztül elérhetetlen marad.
Azt hiszed, leigázhatod...  – ám amikor számára ez már sok(k), úgy siklik ki a csapdádból, hogy az a legfájóbb pontodon fog csattanni.
Azt hiszed, fogalma sincs a realitásról... – pedig jobban tudja, mint te, hogy neki nincs arra szüksége…

Szerencséd van, mert lát benned olyasmit, ami csak szeretnél, ha meglenne – az ő szemében akkor is tökéletes leszel, ha a tükröd már mást fog mutatni. És a fantáziája szárnyán olyan világokba nyerhetsz betekintést, ahová nélküle sohasem juthatnál el.





Talán nehezen viseli a kudarcokat… Igen.  Mert ez a világ nem neki lett kitalálva… de ő még talpon lesz, amikor te már elbuktál – és a képzelete segítségével mindannyiszor újra- és újraéled.  Míg te a sötétben vaklászva hiába keresed a kézzelfogható kapaszkodókat, addig ő önmagában találja meg a fényt,- és ha szépen kéred: világít majd neked is.

Talán gyengének tűnik a te erődhöz képest… talán sírva fakad, ha erélyesebben szólsz rá… de ő lesz az, aki szó nélkül felemel, és tart majd, ha legyengülsz, - és letörli a könnyeidet, mikor csak sírni lesz erőd.

Tehát: megmentő vagy áldozat? 


Kérdezz meg erről egy Halak-szülöttet, aztán próbáld meg értelmezni a válaszként megjelenő mosolyt az arcán. Valószínűleg ugyanezt a mosolyt látta Poncius Pilátus is, amikor kimondta az ítéletet – és ő sem tudott vele mit kezdeni 😊


Boldog születésnapot kívánok minden Halak-nak Kristina Melike csodálatos - róluk szóló - táncával.





Köszönöm, hogy velem tartottál:
Farkas Andrea
asztrológus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése