2017. március 8., szerda

Sorsod lapjai

Egy részlettel kezdeném, B. A. Mertz - Paul Struck: Asztrológia és Tarot című könyvéből, mely a Hermit Kiadó gondozásában került forgalomba:

„Mivel minden szimbólum az emberi tapasztalat azon szintjéről származik, amely az egész emberiség számára közös, ezért természetesen az is igaz, hogy érvényes kapcsolatot lehet találni a tarot szimbólumai és az asztrológia között, azaz a "királyi művészet" és a "királyi út" között. 

Forrás:Griga Zsuzsanna: Asztrológiai szimbólumok a Tarotban

Ahogy ezt C.G. Jung megfogalmazza: "A szimbólumok nemcsak a történelem és a kultúra egyszerű irányjelzői, hanem olyan eszközök az emberek számára, amelyek segítik az önismeretet."
Az asztrológia és a tarot ismeretén keresztül egyre mélyebben láthatunk bele a jelenségek mögött megbúvó sorsszerű események sokaságába. (…)

 

Az asztrológia és a tarot egy tőről fakad és összetartozik: az asztrológia az emberiség legrégebbi szellemi és tapasztalati tudománya, míg a tarot a legrégebbi szimbolikus képeskönyv, mely generációk százai óta fennmaradt. „


Asztrológusként az ember hamar megtanul analógiákban gondolkodni, - még akkor is, ha a Schőner-módszer nagyon is pontosan láttatja az eseményeket - hiszen ezen események kimenetele, minősége, lefolyása (és bizony még a hossza is) nagyban függ a kiváltó bolygó tulajdonságaitól – szimbolikájától. 
Fentiek ismeretében tehát egyáltalán nem furcsa, hogy a tarot lapjainak jelentése szorosan összefonódik a csillagjegyekkel és a bolygókkal. Mondok néhány egyértelmű példát:

A „Torony” lapja például a Kos jegyéhez kapcsolódik, - az ego hirtelen lendülete veszélyes magasságig tud repíteni, és ha óvatlan vagy: nagyon mélyre is hullhatsz…
Kérdése:  Kész vagy arra, hogy más szemmel nézd önmagad és az életed?

Az Oroszlán jegyéhez tartozik az „Erő” lapja – ez talán nem szorul különösebb magyarázatra… legfeljebb annyiban, hogy 

néha pont akkora (ha nem nagyobb) erő kell önnön félelmeink, gátlásaink legyőzéséhez, mint ahhoz, hogy másokon uralkodjunk.



A Skorpió jelképét kapta a „Halál” kártyája. Jelentése gyakorlatilag ugyanaz a két szimbólumrendszerben – és egyikben sem pusztán negatív: valaminek a vége, ami már nem szolgál minket, - elengedés, megújulás, regenerálódás. 

A „Szerencsekerék” dupla analógiája az egyszer fent-egyszer lent ellentétére mutat rá: egyformán magába foglalja a Bak jegyét és a Jupiter bolygót. A csodát, a szerencsét a tapasztalat függvényének tükrébe helyezi, a korlátok lebontása után lehetsz bölcs.

Az „Akasztott Ember” – mily meglepő 😉 - az Uránuszé és a Vízöntőké: a Tarot képek egyik legkülönösebbike. Nem található meg ugyanis semmilyen ortodox keresztény szimbológiában sem, így az egyik legtisztább jelzés arra, hogy a Tarot kártyák valamilyen nem-keresztény vallásrendszer illusztrálására készültek.
 

Ezek a példák jól mutatják, hogy hogyan épülhetnek egymásra olyan rendszerek, melyek létjogosultsága nem volt megkérdőjelezhető mindaddig, míg az egyre modernedő civilizáció és az „egyéb érdekek” át nem írták a tudományosság játékszabályait. 


Harmadikként csatlakozik az asztrológiához és Tarot-hoz a numerológia, - hogy hogyan, az majd a következő írás témája lesz. 

Mindenesetre az tisztán érzékelhető, hogy őseink jobban tudták, hogyan állítsák saját szolgálatukba ezeket az információkat: az asztrológia az utat mutatja, a Tarot a fejlődési szintet (és a fejlődés lehetőségét), a numerológia pedig mindehhez adja a számok energetikáját.

Őseink valószínűleg még tudták, értették – nekünk újra meg kell tanulnunk az Univerzum törvényszerűségeit. 


Mindenkinek jó tanulást kívánok!

Hivatalos webodalamon kiépítettem Neked egy "spirituális játszóteret", ahol naponta tudsz új tarot-kártyát húzni. Itt kipróbálhatsz néhányat azokból az eszközökből, amelyeken keresztül az Univerzum segít megmutatni az utadat (főként, ha fogékony vagy az analógiák alkalmazására).


http://asztrologiahoroszk.wixsite.com/asztrologia/tarot-meditacio 

Készen állsz? :) Kattints ide - és érezd jól magad! 

----------------------------------------------------------------------------

Vajon vannak-e az asztrológiai jegyeknek sajátos külső megnyilvánulásai?

Ide kattintva tudod magad "leellenőrizni".


------------------------------------------------------------------------------------------

Te hány nyelven tudod jól kifejezni magad? És hányat szeretnél megtanulni? 

Ide kattintva kiderül, mennyire megy ez könnyen - azaz milyen nyelvérzéket kaptál a Sorstól.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése