2017. március 10., péntek

A "töketlen" hadvezér



A Mars bolygó egy igen fontos eleme a születési horoszkópoknak, - és bizony: energiáink hullámzásából érezhetjük azt a változást is, amikor égi pályáján járva az épp aktuális tartózkodási jegyének függvényében alakítja a fizikai erőnlétünket, a magabiztosságunkat, a versenyszellemünket és a szexuális hajtóerőnket.

Én ...


Észrevettétek már, hogy a marsikus emberek általában ezzel a szóval kezdik a mondandójukat? :)

Az önérvényesítés fontos eleme a mai világnak – a munkahely, egzisztencia függhet attól, hogy mennyire vagy képes önmagadat a többiek elé helyezni.
Az önzés nem más, mint a szeretet hiánya - mondják a pszichológusok. És valóban… az ÉN folyamatos előtérbe helyezése egyfajta figyelemfelkeltés vagy segélykiáltás is lehet a környezet felé: 

vedd észre, hogy létezem! Szeress!


Különösen nagy jelentősége lesz ennek a következő időszakban, amikor a Mars a Bika jegyén halad keresztül. Mondhatjuk, hogy a szokottnál is nagyobb hangsúlyt kap mind az érzelmi, mind az anyagi biztonság – komoly energiák fognak mozogni e kettő megszerzésére és/vagy megszilárdítására. Ez nem baj – sőt! Még akár jól is sikerülhet, ha szem előtt tartunk néhány apróságot. 


  
Sok helyen lehet olvasni róla, hogy a Bika-Mars lecsillapítja a meggondolatlanságot, fékezi a „fejjel a falnak” mentalitást… hogy  melegséget, minőséget visz a lángoló szenvedélybe… hogy szívósabban harcolunk a céljainkért… nem adjuk fel olyan könnyen…

Ez mind igaz, de nem szabad megfeledkezni arról a tényről, hogy 

sajnos ez a bolygó NEM SZERET ITT LENNI. 


Neki nem jó, ha fékezik, nem jó, ha csillapítják, nem értékeli, ha megpróbálják türelemre inteni. 
A Bika-Mars sajnos egy kozmikusan tehetetlen analógia.
Mint amikor a hadvezért ideig-óráig megpróbálja távol tartani a harcmezőtől egy tömött erszény, vagy egy csillogó szempár: egy darabig elvan vele, úgy tesz, mint aki élvezi … de ez nem Ő.  És ez az identitászavaros hadvezér egy kicsit hatással lesz mindenkire április 22-ig, ezért próbáljunk meg vele jóban lenni, amennyire tudunk

Például figyeljünk arra, hogy ha valaki a szokottnál is türelmesebb velünk, ne feszegessük túl azt a húrt, mert ha elpattan, a vártnál is nagyobb vihar fog kerekedni belőle.

Ne rettenjünk meg attól sem, ha kitűzött céljaink felé most egy bejáratlan, ismeretlen úton kell közelíteni. A Bika maradisága megpróbálhatja visszahúzni a lendületet… de inkább térképezzük fel ötször az új utat - és induljunk bele, - minthogy visszakozzunk csak azért, mert kényelmesebb a fenekünkön maradni.

Ugyanakkor az is eléggé tipikus ilyenkor, hogy energiáink nagy része az anyagi dolgok irányába fordul, - legtöbben ezt úgy élik meg, hogy felesleges köröket futnak a PÉNZ körül. 

Pedig nem lesz ettől kevesebb a számla, vagy több a fizetés… ahhoz túl „töketlen” ez a Mars. 
Az összes tehetsége, hogy elhiteti veled: többet szerezhetsz. 

A harcosságunkat, a lendületünket most mi is lágyítsuk hozzá a hadvezérünkhöz – lepjük meg a környezetünket: csináljunk olyasmit, ami aránylag hamar kész, de hosszú távon stabilan kamatozik. 


Mittudomén…a bevásárlószatyrot cipeljük haza a szomszédba a nyugdíjas Kati néninek, (nyilván erre évekig emlékezni fog, amikor a mennyei sütiket készíti) - vagy a rutinos „vasárnapi szexbe” vigyünk otthon extra adag ölelést (ebbe a zárójelbe mindenki gondoljon valami hosszú távú pozitívumot). 
Fenti kettőt össze is vegyítheted - persze a megfelelő kondíciókkal, mondjuk így: 



Viccet félretéve: kertészkedjünk, hiszen itt a tavasz… a Bika által annyira kedvelt természet meg fogja hálálni a beletett aktivitásunkat,- esetleg a munkahelyen a kollégák helyett végezzünk el valami fontos feladatot (cserébe majd mi is kérhetünk, ha épp – megint - nem lesz kedvünk valamihez).

De semmiképp ne engedjünk annak az égi illúziónak, hogy most kell erőn felül féltékenykedni, makacsul ragaszkodni a berögzült elveinkhez, vagy rugalmatlanul közelíteni bármilyen témához.
Bár a Mars harcos bolygó, most ő okosan inkább pihengetne kicsit, mert tudja, hogy igencsak kevés a lehetősége a győzelemre. 

Veszteséggel meccselni meg ugyan, ki szeret?!...

Olvasnál többet a születetten marsikus emberekről? ITT megteheted. 

Hogyan szelídítsd meg a saját Marsodat? ITT megtudhatod.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése