2017. április 6., csütörtök

A Nagy Tanító bekeményít

Égi pályáján néhány napra "leparkolt" a Szaturnusz, mielőtt visszafelé indulna. 

Talán hallottad már azt a kifejezést, hogy egy bolygó stacioner helyzetű... ilyenkor az történik, hogy mielőtt látszólag hátráló mozgásba váltana, (vagy - más esetekben - hátrálóból direktbe) néhány napra megtorpan - és eközben ERŐT GYŰJT. Ekkor felhalmozza magában a saját tulajdonságainak energiáit, ami - lévén Szaturnusz - nem kifejezetten a pozitív csengésű analógiákat fogja eszünkbe juttatni.

Mik lehetnek ezek?A korlátok, a késleltetés, az akadályoztatás, a gátlások, - a múltból visszatérő, régi dolgok, amik valószínűleg felújításra szorulnak, - a használt (elhasznált, túlhasznált) értékek, tárgyak, az idejétmúlt, begyöpösödött eszmék...


... mely kulcsszavak energiafelhalmozódás nélkül is meg tudják nehezíteni a fejlődést, és ilyenkor fokozott hangsúlyt kapnak a mindennapjainkban.

Hatása globálisan is érezhetővé válik, és ha Téged nem foglalkoztat különösebben az asztrológia, akkor is érdemes most 10-12 napig nyitott szemmel lenned a világ dolgaira: hírportálokon biztosan fogsz találni megerősítést arra, hogy hogyan dolgozik egy Nyilas jegyében bestoppolt Szaturnusz, - hogyan küzd a korlátok ura a korlátlanságban. 

Mondok példát: a héten legkevesebb 290-en vesztették életüket áradás és sárlavina miatt Kolumbiában, ám félő, hogy ez a szám tovább emelkedik, mert rengeteg embert eltűntként tartanak nyilván. De napok óta hatalmas esőzések és ciklonok tombolnak Ausztráliában is, ahol folyók hagyják el a medreiket, "határaikat" - olyannyira, hogy városokban a jelzőlámpák is víz alá kerültek. 

Ám nem is kell feltétlenül ilyen messzire utaznunk... kis hazánkban ami épp a felsőoktatással történik, az remekül példázza mindazt, amit bármelyik asztrológiai iskolában megtanítanak a Nyilas jegyéről és az akadályoztató, korlátoltságában szinte hatalommániássá erősödött Szaturnuszról. 


Eszembe is jutott egy idézet Tóta W. Árpádtól: 

"Aligha méltó a korlátlan hatalomra az, aki a végsőkig ragaszkodik hozzá. Időben visszavonulni, a saját korlátokat felismerni nagyszerű cselekedet." 

Ha ez a megfelelő helyeken is beugrana, talán könnyebb lenne kezelni bármilyen helyzetet a következő időszakban.

Vajon saját sorsunkban is érezhető a hatás?


Igen, és tudsz is magadnak "segíteni", ha ismered a saját PONTOS képletedet. Több dolgot is figyelj:
  • hogy van-e valamilyen objektumod 28 (27,47) fok környékén
  • hogy milyen területeket kezel a Szaturnusz (azaz melyik házban van, - illetve hogy melyik házad kezdődik a Bak jegyében)
Ezeken az életterületeken tudod felmérni, - jó esetben tompítani a "Nagy Tanító" nyomását. Néhány mondat a házakhoz - a teljesség igénye nélkül ugyan, de azzal a reménnyel, hogy használható információ birtokába juttathatlak.


I-es ház: Tanúsíts alázatot. Ha a radixodban jó a Szaturnusz, talán elég, ha most kicsit visszaveszel az arcodból... de nem rontasz el semmit akkor sem, ha ezt mindennel és mindenkivel szemben alkalmazod egy darabig.

2-es ház: Spórolj. Ha nagyon vágysz valamire, annak a megvételét halaszd inkább a hónap végére, (vagy inkább szeptemberre) had lássa az öreg onnan fentről, hogy képes vagy önként lemondani - így tán kevesebbet vesz el. (Ha muszáj vásárolnod: régiségért, antik darabokért adj pénzt.)

3-as ház: Állítsd a Szaturnusz szolgálatába a szellemi mozgékonyságodat. Fejts sok keresztrejtvényt - és ne add fel, legyél kitartó, míg meg nem lesz az utolsó 20 kocka is. Ha eddig nem tudtál, most tanulj meg sakkozni.

IV-es ház: Keress valamit a lakásodon, amit gyorsba' fel tudsz újítani. Fess át egy falat, akaszd vissza a szekrényajtót, szögeld meg a mozgolódó lépcsőfokokat, polcokat... Szakíts több időt a szüleid meglátogatására.

Egy megható és tanulságos videó tiszteletről, türelemről, generációkról

5-ös ház: Ne kockáztass feleslegesen. Máskor se,- de most nagyon ne. Valószínűleg a lottózók tulajdonosai ki fogják bírni ezt a két hetet a pénzed nélkül. Inkább keresd meg a facebookon az első szerelmedet, és kérdezd meg, hogy van, mi újság vele. Nem baj, ha az oviban láttad utoljára - örülni fog neked.

6-os ház: Ha tudsz, vállalj egy kis túlórát, valami pici plusz melót. Nem kell megszakadni, - a cél inkább az, hogy áldozz az idődből kicsivel többet a munkára. Ha ezzel kész vagy, kikapcsolódásképpen vidd el egy hosszú sétára a kutyádat. A napokban különösen figyelj a csontjaidra, a bőrödre és az ízületeidre.

VII-es ház: Ha stabil párkapcsolatban élsz, próbáld kivédeni az összetűzéseket, amelyek akár a függetlenségi törekvések miatt kerülhetnek elő. Ha van üzlettársad, egy ideig most ne hozzatok új szabályokat - jók lesznek még a régiek. Életviteled függvényében nem baj, ha pár napig "visszahúzódsz a nyilvánosságtól". Mélyedj el magadban - de ne fordulj be.

8-as ház: Amennyiben banki hitelt szeretnél felvenni, számolj az elhúzódó ügyintézéssel. Bármi, amitől meg szeretnél szabadulni, most talán érzelemmentesebben dobható ki a kukába... de mivel észből szelektálsz, később megbánhatod. A napokban nézd el a kedvesednek, ha sűrűbben hárít a fejfájására hivatkozva.


9-es ház: Peres, jogi ügyleteidet - ha egy mód van rá - ne most indítsd el - várj vele szeptemberig. Amennyiben érintett vagy a felsőoktatásban, ne csodálkozz, ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy szeretnéd. A Szaturnusz próbálkozik a hiteddel is: a makacs és kitartó meggyőződéseid most korlátokká válhatnak.

X-es ház: Hagyd rá a főnöködre, ha megpróbál gáncsoskodni - van neki is elég baja, legyél te az okosabb. A jövőről alkotott elképzeléseid, a céljaid most talán nem tűnnek olyan fényesnek és egyszerűnek... ez ne zavarjon össze, elmúlik, és újra kék lesz az ég. Hívd fel édesanyádat néhány szó erejéig.

11-es ház: Húzz határt az álmaidnak. Minél inkább vágyod azt a valamit, most annál távolibbnak fog tűnni - úgyhogy semmire ne görcsölj rá, csak kellő alázattal tedd érte a dolgod. Csalódhatsz egy barátban, késhet a megígért segítség, - egyszerűen mond azt: ennek most így kell lennie.

12-es ház: A régóta húzódó gondjaid nem most fognak megoldódni - ne is pazarolj erre túl sok energiát. Helyette inkább gondold végig, hogy minden iratod rendben van-e, és egy közúti ellenőrzésnél mibe tudnak belekötni a hatóságok. Minden illegális dolog, amibe belemásznál most sokszorosan üt vissza, úgyhogy igyekezz megmaradni a "tiszta" oldalon.


A mostani helyzetnél kevésszer alkalmasabb megfogadni Agatha Christie szavait: 

"Az alázat az, mely épelméjűvé és emberi lénnyé varázsol."


A Szaturnusznál pedig kevés épelméjűbb bolygó van - és augusztus végéig (amíg újra el nem indul előre) néhányszor biztosan oda fog csapni a varázspálcájával. Készüljünk rá tudatosan és fokozott alázattal, hogy minél kisebb fájdalmat okozzon a suhintása. 

Olvasnál még valamit?

https://www.facebook.com/groups/asztroteka

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése