2018. december 23., vasárnap

7 módja annak, hogyan szilárdítsd meg a birodalmadat

Ritkán tapasztalható mértékben erősek mostanság a Bak-energiák, amiket érdemes okosan "meglovagolni" a külső és belső stabilitásunk érdekében. 
Jelenleg három bolygó - a Szaturnusz, a Nap, és a Plútó - tanyázik a Bak jegyében, ami önmagában sem kevés... de hamarosan csatlakozik a csapathoz a Merkúr is, és 2019. január 20-ig így együtt határozzák meg az Univerzum energiáinak fő irányát a Földön élők számára. 

A Téli Napforduló kezdetekor kiemelt figyelmet kap a Bak, amely a szerkezet, a kemény munka és a teljesítmény csillagjegye, és nem csoda, hogy ez a szezon egybeesik az új évvel, amikor egyébként is messzemenő célokat és terveket állítunk be magunknak.


Ám most egy kis odafigyeléssel extra eredményeket is tudunk elérni. A földies jegy a természet erőforrásainak kiaknázására szólít fel úgy, hogy lassú - de stabil emelkedéssel olyan alapokat teremthessünk, amelyek nem csak magunknak, - de az utánunk következő generációnak is biztos alapokon álló örökségül szolgálhasson. Nem kis felelősség ez... dehát a szaturnuszi energia sose a könnyedségről szól :)

Mit tehetsz annak érdekében, hogy minél eredményesebben alapozhass?


1. EGYSZERRE EGY CÉLRA ÖSSZPONTOSÍTS!


A kép forrása: www.quartz.hu
Ha eddig másként is csináltad, most érdemesebb "hátulról" kezdened: először állítsd fel a végső CÉLT, majd szép apránként tervezd meg az oda vezető utat. Számold ki pontosan, mennyi időt szánsz erre a projectre - hogy melyik lépcsőfok mikor számít késznek, - és hogy a következő állomáshoz milyen erőforrásokra lesz szükséged (pénz, energia, tárgyi-személyi feltételek, stb...) Lehet, hogy unalmasnak fog tűnni... de ehhez kapod mindjárt a következő pontot, miszerint:


2. HAGYJ EGY KIS TERET A SPONTÁN DOLGOKNAK IS!


Minden elért fokozathoz tervezz valamilyen jutalmat magadnak. (Ez azért is fontos, mert lehet, hogy a személyiségedhez nem passzol a Bak kőkemény célorientáltsága, és hamar elmehet a kedved a továbbiaktól... amiért most nagy kár lenne.) Előfordulhat, hogy átmenetileg sötétbe borul az alagút vége,- a depressziósabb időszakokra találj ki valami bohókásat: menj el táncolni, vagy vegyél valamit magadnak (csak óvatosan költekezz, ne húzd fel a Szaturnuszt 😉).

3. NE FELEDD: NINCS SZÜKSÉGED GURUKRA!


A Bak a mesterségek jegye is... ez kedvező időszak, hogy megfogadd bölcs és tapasztalt szakértők tanácsát,- de ne emeld őket magasabbra annál, mint amennyit érdemelnek. A helyes értékrend felállítása sokkal lényegesebb most, mint bármikor. Óvakodj azoktól, akik vélt vagy valós hatalmukkal készülnek visszaélni. Mindenki kapja meg a tiszteletet és a fizetségét azért, amit hozzátesz az utadhoz, de tartsd szem előtt, hogy te vagy a terved főnöke. 


4. TARTSD EGYENESEN A GERINCEDET!
A gerinc a Szaturnusz egyik fő vesszőparipája,- jelképezi a tartást, a belső egzisztenciát. Ahogy kint, úgy bent... ugye, ismered a mondást? Gerincjógával, vagy egyszerűen csak egyenes, kihúzott derékkal, "emelt fővel" sokkal nagyobb sikerre számíthatsz, a helyes testtartás erősíti az önbizalmadat, és határozottabbnak is tűnsz tőle. És ha annak látszol, már félúton jársz afelé, hogy az is legyél. 

5. KERESD MEG A MÚLTAD TAPASZTALATAIT!


Volt már olyan, hogy hasonló szituációban nem voltál eredményes? Na - most kellene ennek a tanulságát jól levonnod, és megértened az akkori kudarcnak a leckéjét. Mindenképp szánj erre elég időt,- alaposan térképezz fel minden azonosságot. Ha elég bátor vagy ahhoz, hogy nagyon mélyre menj, a Bakban lévő Plútó most segíthet a szekrényben lévő csontvázak kiborogatásában,- és a tervedhez vezető utadon komoly segítséged lehet a megbocsájtás és az elengedés.

6. ŐRIZD A TRADÍCIÓKAT!


Manapság minden és mindenki a vadiúj eszmék és struktúrák megszállottja, - a Bak energiák pedig most pont az ellenkezőjét fogják értékelni. Nem a fejlődés ellen van - hanem a hagyományokat igyekszik majd a fejlődés szolgálatába állítani. Te is nézz körül, hogy a célodhoz milyen régebbi, bevált (mondhatni: kitaposott) út vezet, - és indulj el rajta. Valószínűleg simább lesz a haladásod, mintha valami ultramodern, senki által ki nem próbált módszerben gondolkodnál.

7. TISZTELD A TERMÉSZETET!
A Bak - mint földies jegy - szorosan kötődik Gaia-hoz,- ráadásul ellene van minden pazarlásnak. Mivel alapból az ÉPÍTÉS a lényeg, vigyázz, hogy közben semmit ne ROMBOLJ le, ne tégy tönkre! Ha semmi más nem jut eszedbe, elég, ha odafigyelsz, hogy kevesebb vizet pocsékolj, kapcsold le a lámpát azokban a helységekben, ahonnét kilépsz, gyűjtsd szelektíven a hulladékot - vagy vigyél saját szatyrot a bevásárlásokhoz. Amennyivel csökkenteni tudod most a magad mögött hagyott ökológiai szemetet, annyival könnyebb lesz meggyőznöd a Szaturnuszt a terved helyességéről. 

Amennyiben kíváncsi vagy rá, hogy ezeken kívül mit is jelentett még a Szaturnusz Bak jegyébe lépése, egy korábbi írásban - IDE KATTINTVA - találhatsz még lényeges információt. 


Ha ismered a saját képletedet, még pontosabb képet alkothatsz arról, mit is vár tőled a Nagy Tanító. Itt alul kérheted e-mailben a bővebb kifejtést: 

Köszönöm, hogy velem tartottál:

Farkas Andrea
asztrológus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése