2017. augusztus 5., szombat

Nemes, vagy despota?



Neked van a környezetedben Oroszlán szülött? … 


Az Oroszlánok legtöbb tulajdonsága már lerágott csont az asztrológiai fórumokon, nem kezdem el őket századszor is sorolni… 

a legelsők között szereplő „előkelő” és „uralkodó” szócska azonban megérdemel néhány plusz mondatot. 



Megjelenésében is ott a tűz


A HATALOM kérdése a történelem során mindig is megosztotta az embereket: aki épp a tűz közelében élt, annak általában jó volt az aktuális rendszer, a többiek pedig tűrtek – ki csendben, ki hangosabban. (Ez alól talán a mesebeli igazságos Mátyás király ideje volt kivétel, bár róla is kiderült halála után, hogy az általa felépített birodalom kissé légvárasra sikerült.)

Szóval, nem fér kétség hozzá, hogy minden Oroszlán vezetésre, uralkodásra született, aki megjelenésével, fellépésével kikényszeríti a tekintélyének, méltóságának elismerését. Meg is van győződve róla, hogy hivatott a legmagasabb helyek elfoglalására – inkább csak a „hol?” és a „hogyan?” az, ami nem mindegy. 

Nyilván nem juthat mindegyiküknek egy-egy ország… (bár megérdemelnék, de nem lehet mindenki olyan szerencsés, mint Bill Clinton) – így többeknek be kell érniük a kisebb közösségekkel.


Asztrológiai jele biztosan sokaknak ismerős



Talán azok vannak a legszerencsésebb helyzetben, akik a családjuk körében élvezhetik az Oroszlánok társaságát, mert a jegy legfontosabb tulajdonsága, hogy 

szeretettel bármi elérhető náluk – míg kényszerrel szinte semmi. 


Családon belül pedig általában adott ez a kritérium, (mármint jó esetben a szeretet) - mégis akadhatnak kisebb súrlódások, amiket aránylag könnyedén ki lehet kerülni.

Ha a férj Oroszlán, akkor a feleség vigyázzon rá, hogy véletlenül se csorbítsa őt a tekintélyében… semmilyen módon ne próbálja megfosztani a családfői szereptől. 

 

 

A férfinek kell tudnia Nappá válni, majd Napként üzemelni a házasságban – és a mellette élő nő egyik feladata, hogy ezt a lehetőséget biztosítsa neki.

Neccesebb a dolog, ha a feleség az Oroszlán jegyű,- itt még jobban érdemes vigyázni, hogy a MEGTEREMTŐ és a BEFOGADÓ energiák a helyükön maradjanak, mert ha felbomlik ez a természetes egyensúly, az hosszabb távon komoly betegségeket okoz mindkettőjüknél. 

Az erős nő-gyenge férfi párosítás egy ideig talán jól üzemelhet (kényelemből, megszokásból akár évekre is bele lehet ebbe hasalni), ám ahogy telik az idő, először csak a haj kezd ritkulni… majd az intim együttlétek is. Végül elfárad az agy, tönkre megy szív és a gerinc,- anélkül, hogy tudatában lennének a felek, hogy mit csináltak rosszul. Megéri erre odafigyelni.






Ha a gyermek Oroszlán jegyű, akkor eszedbe se jusson őt nyilvánosan nevelni, vagy megszégyeníteni. 


SOHA NE ÜSD ARCON! 

A kemény, büszke jellem minden esetben olyan érzékenységet leplez, ami ezt nagyon nehezen tudja feldolgozni. Fegyelmezésnél inkább a hiúságára próbálj hatni, motivációnak jók az ilyen mondatok: „Okosabb vagy te annál, hogy ilyet tegyél…” vagy „Mindenki szeretné olyan jól csinálni, ahogy te…  Hiszed, vagy sem, ezek jobban beválnak, mint a szobafogság vagy az internetmegvonás.


Ha véletlenül anyósod vagy apósod Oroszlán, … nos, az a te bajod :D 
Ha pluszban te is az vagy, az a legegyszerűbb, ha olyan messze költözöl a nevedre vettekkel együtt, amikor a szülei már papucsban nem tudnak meglátogatni. 
 
Ha viszont olyan szerencsés vagy, hogy egy Oroszlán jegyűt tarthatsz számon a barátaid között, akkor nincs sok teendőd: egyszerűen csak élvezned kell a korrektséget, a pártfogást, amit tőle kapsz – és próbáld meg azt tőled telhetően a legmesszemenőbbekig viszonozni.




Munkatársként számíts rá, hogy úgy fog állni a feladatokhoz, hogy te is odaférj – bár aggódnod nem kell: ezt nemigen fogod észrevenni – sőt: még büszke örömöt is érezhetsz, ha elvégzel helyette valamit. 

Minden csak a tálaláson, fellépésen múlik… és ebben ő nagyon profi. 


Ha ő a főnököd, akkor semmi gáz, a természet rendje a helyén van: ő dirigál, te szépen megcsinálod – majd 40 év múlva azzal a tudattal mész nyugdíjba, hogy megbecsültek. Nem fogsz emlékezni azokra a pillanatokra, amikor a sok túlóra miatt éjjel értél haza és csak fényképről láttad a gyerekeidet felnőni. 
Nyuggerként a tengerparton tudni fogod értékelni, hogy ha a főnök az élet napos oldalán áll, akkor nyilván te se szorulsz az árnyékba.





Ha az alkalmazottad Oroszlán, ott már szükséged van egy kis trükközésre. Próbálj meg úgy utasítani, hogy az inkább alázatos kérésnek hasson, - majd ne felejtsd el kellően elismerni, ha elvégezte a (z amúgy tök természetes) feladatát. 

Különben még jól is járhatsz, hiszen ha hagyod, hogy kellően kiaknázza a kreativitását, akkor hatványozott termelékenységre számíthatsz, ami alkalmasint nagyot lendíthet a cégeden. Persze ekkor muszáj leszel felvenni még 2-3 embert, és az Oroszlánodat megtenni a vezérüknek. Ez a minimum. :) 


Az Oroszlán egyik legnagyobb drámája, hogy tökéletesség-mániában szenved. 





Ennek következtében (bármilyen furcsa) teljesen tisztában van a saját hibáival is – ám ha nem tudja őket kezelni, akkor teli lesz elfojtott indulattal.

Az egészséges személyiségű Leó (és Leona) nyugodt, méltóságteljes – hisz tudja, hogy megkapja az őt megillető figyelmet, tiszteletet és csodálatot. 


Alacsony szinten ezt még ki kell kényszerítenie, úgy, hogy igyekszik elnyomni másokat a saját ragyogása érdekében. Van egy eszményképe (ami persze tökéletes!), aminek igyekszik megfelelni, és a környezetétől is ezt várja el - emiatt előbb-utóbb szorongani kezdenek a közelében. Ezzel szerezhet magának ellenfeleket (bár ellenségeket ritkán),- de sose támad hátulról, és a csata végeztével békejobbot fog nyújtani.


Visszatérve a kérdésre, hogy nemes, vagy despota? Nos… az első mindenképp. A második inkább a te hozzáállásodtól függ,- kihozhatod belőle, ha nem ismered el az elsőt. 




A jegy maga egyébként nem csak a testi erőről, a vitalitásról szól… ugyanúgy képviseli a hatalmas teremtő szellemi energiákat is.
Hagyd, hogy teremtsen, bárki legyen is az a környezetedben - hiszen az Oroszlán szülöttek megtanulandó feladata, hogy a bennük lévő óriási kreativitást maximálisan kihasználják – és átadják a világnak!

Mottójuk had legyen: 


„NEM MAGAMÉRT, HANEM MÁSOKÉRT URALKODOM!”


Minden Oroszlán Nap-jegyű olvasómnak itt is nagyon boldog születésnapot kívánok! 

Farkas Andrea
asztrológus


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése