2018. május 11., péntek

A Bika jegyének margójáraAz asztrológia a köztudatban teli van sztereotípiákkal… egyes jegyek bizonyos tulajdonságai jól felnagyítva – szinte kizárólagosságot feltételezve – kerülnek elő, és bizony legtöbbször a negatív oldalt éri a rivaldafény. Miért? Talán azért mert az könnyebben megjegyezhető. Vagy okot ad a piszkálódásra, - netán vicces (mint például a közösségi oldalakon terjedő Csernus-féle cucc, ami ugyan kicsit sem szakmai, de legalább jót nevetsz azokon az ismerőseiden, akiket be tudsz azonosítani. 😀)

Ilyesmi általánosításra épül a következő kis szösszenet, amelyben a laikus, és az asztrológus is talál némi igazságot, a Zodiákus most aktuális szakaszát: 

a Bika jegyét pellengérre állítva.

 
Esetleg magadra ismersz az alábbi néhány mondatból?   


Amennyiben nem április 20 és május 21 között születtél, akkor gyorsan számoltasd ki az aszcendensedet, mert valószínűleg ott lesz a kutya (akarom mondani: a Bika) elhantolva. 


Az egy dolog, hogy rólad mintázták a nyugalom szobrát... ám ez könnyen összetéveszthető a nemtörődömséggel.
Ha szerencséd van, egy életen át megúszod, hogy a környezetedbe keveredjen egy rezidens sebész, aki hirtelen ötlettől vezérelve gyakorolni kezdi rajtad a most tanult műtéti technikát – azt gondolván, hogy elég mélyen alszol… Annyi mozgást viszont mindig végezz, hogy egyértelmű legyen: még életben vagy. 


don't worry be happy

 
Társkapcsolataidban ne feledd el, hogy a másik félnek kicsivel több levegőre van szüksége, mint amit te gondolsz. Nemigen lesz neki elég, ha az aranykalitkát néha kiviszed a mezőre szellőzni, miközben nézheti, hogy kaszálsz,- ennél valamivel több kell. (Legalább adj neki is az ízlésesen felkockázott, piknik-kosárban díszesen elrendezett uzsonnádból.)


A legszebb aranykalitka sem érhet fel az ég végtelenségével és szabadságával.A megfontoltság, - különösen a pénzkezelésben - roppant előnyös tud lenni, de azért ne csodálkozz, ha a család majd a temetésedre pap helyett egy rabbit fog intézni. Légy kicsit lazább ezen a téren, - higgy nekem: jut is, marad is. Élvezd, ha már megszerezted – és adj belőle másoknak is néha."Mi is a pénz végeredményben? Szinte semmi, ha az embernek elegendő van belőle."

Gyengébb képességű genetikusok már vizsgálják a közös eredetet közötted és az öszvér között – már ami a makacsságot illeti. Sőt: olyan szorosan tudod kötni az ebet a karóhoz, hogy hamarosan a lelkesebb fajta állatvédők is üldözni kezdenek. Ha körülötted hatszázan mondják, hogy nincs igazad, talán érdemes – ha nem is elfogadni, mert az túlzás lenne -  legalább megfontolni az ő verziójukat. 


Letesztelheted itt: napikviz.com


Van az a típus, akinek fát lehet vágni a hátán ez vagy te. Meg az a típus, akinek elég kétszer belengetni a vörös posztót, és gondolkodás nélkül öklel – na, ez is te vagy. Aztán van az asztrológus – ez vagyok én, - és ha időben érkezel hozzám, akkor megfejtjük, melyik viadalra nem menj el, és melyik torreádort érdemes magasból ívesen telibe pottyantanod ahhoz, hogy ne toluljon feleslegesen sok vér az agyadba.


Mindig az utolsó csepp csordul


Persze nem érkezel hozzám, mert ahhoz túlságosan földhözragadtan gondolkodsz (és különben is: míg nálam vagy, addig ki felügyeli otthon az asszony (vagy az embör) erkölcseit? Valószínű, hogy ezen okokból kifolyólag ezt a cikket sem olvasod… mindegy – én megírtam. 
Te pedig az én közreműködésem nélkül is - minden tulajdonságoddal együtt - tökéletesen illeszkedsz az Univerzum rendjébe. Ne maradj le semmiről! Iratkozz fel a CIKK-FIGYELŐRE!

 

2 megjegyzés: