2018. április 18., szerda

Születhetsz-e rossz csillagzat alatt?

Gyakran kérdezik tőlem, hogy van-e "rossz" horoszkóp?... Létezik-e olyan, hogy valaki rossz csillagzat alatt születik? Mennyire hibáztathatjuk az Univerzumot a saját fogyatékosságainkért, a boldogtalanságunkért, vagy a sanyarú sorsunkért? Jobb-e egyik jegy a másiknál? 

 Mi dönti el, mi minősíti az életünket?



Szakmailag ezek a kérdések egyszerűnek tűnnek ugyan, - de annál sokkal bonyolultabbak, hogy egyetlen bejegyzésben meg lehessen válaszolni őket. Inkább néhány példán keresztül mutatnék rá, hogy mennyi hibás sztereotípia él a köztudatban.

1. Te Oroszlán vagy, neked biztos csak megszületni volt nehéz!

Hova vezetne, ha ez igaz lenne? Többek között oda, hogy november környékén foglalt lenne az összes szálloda nászutas lakosztálya, 😉 július végétől meg egy hónapon át nem volna szabad szülőágy és ez idő alatt hiánycikké válna a szivar. Magánvéleményként (némi személyes tapasztalatra alapozva) pedig azt is mondanám, hogy nem akarnál te olyan világban élni, ahol kizárólag Oroszlánok vannak 😅 ...


Viccet félretéve: nem igaz, hogy nekik soha semmi gondjuk az életben. A Napunk jegyén kívül sok más objektum alakítja a személyiségünket éppúgy, mint a sorsunkat. És bár Oroszlán, Nyilas, Rák, Mérleg, Bika ASZCENDENSŰKÉNT az ember élvez bizonyos védelmet a jótékony születési uralkodó miatt, de ez egyáltalán nem garancia a gondtalan életre. 

2. Megcsalt a kedvesed? Mondtam előre, hogy Ikrek pasival (csajjal) ne kezdj!

Az ilyen - és ehhez hasonló - általánosítások minden képzett asztrológus zsebében nyitogatják azt a bizonyos bicskát. Jól eladható és milliós lájkokat gyűjtő - asztrológiainak csúfolt - cikkek szólnak a legledérebb feleség-típusokról, a legrosszabb munkaerőkről, a legundokabb főnökökről, stb... a végtelenségig leegyszerűsítve azt, amitől elvileg nyomorult lehet a sorsod.

 
Ne is vesztegessünk több karaktert erre, - neked máris könnyebb, ha ezeket az írásokat csak szórakozásra - és nem útmutatásra - használod.

3. Neked többségében csak zöld színű vonalaid (fényszögeid) vannak a képletedben, sehol egy kvadrát, kvinkunx... ne merj panaszkodni, hiszen semmiért nem kell küzdened.

Ebbe a hibába gyakran esnek kezdő asztrológusok is. Pedig a helyzet az, hogy a sok trigon és szextil jól el tudja kényelmesíteni az embert - majd az első harmatgyenge tranzit-gyomros az indokoltnál jobban a földbe döngöli. Amin más félkézzel legyintve továbblép, azt ő világtragédiának élheti meg. 

És még valami: akinek egész életében, minden pillanatban segít valaki, az nem biztos, hogy elégedett a sorsával. Mert lehet, hogy tolószékben ül, és a mindennapi életéhez kell neki az állandó segítség. Azért mondom, mert találkoztam ilyennel.

Van-e tehát "rossz" horoszkóp?


Nincs. Minden képletben, - minden direkcióban és minden tranzitban is - van mentőangyal, ami átsegít. Bár élek a gyanúperrel, hogy a saját sorsodat nem cserélheted le, - a benne lévő tanulnivalókat nemigen kerülheted el, de kihozhatod belőle a legjobbat. És még boldog is lehetsz.

 Ehhez még asztrológus sem kell... csak legfeljebb egy új nézőpont.  

----------------------------------------------



------------------------------------------------

Az Univerzum valószínűleg az EGYENSÚLY törvényén alapszik, és ha valahonnan "elvesz", azt máshol pótolja. Néha nagyon is látványosan.

Mint itt, ebben a videóban...





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése