2018. április 17., kedd

Putyin horoszkópja

Nem kétséges, hogy napjaink egyik legtöbbet emlegetett politikusa Vlagyimir Putyin. 

Népszerűsége mostanában nemcsak a saját hazájában tartós, hanem gyakorlatilag a világnak minden olyan pontján felfelé ível, ahol - a nép megítélése szerint - nem elég "kemény kezű" a vezetés.Láthatóan jól működik a remekül felépített imidzs.

A testi erő mellett a lelki finomságra is megfelelő hangsúlyt helyez a Putyin-brand, már-már azt gondolhatnánk - ha mernénk - hogy ilyen tökéletesség nem is létezik.

De vajon mit takar ez a tudatosan macsó kultusz? Hol van ebben az egészben Putyin - az ember? Ezt próbáljuk kicsit közelebbről megvizsgálni a horoszkópján keresztül.

A képlet beállításáért és szakmai ellenőrzéséért köszönet Hidli Judit asztrológusnak - a Magyar Holisztikus Egyesület szakreferensének - és köszönet a Schőner-módszernek, amely nélkül ez a project nem jöhetett volna létre.


1952. október 7. 14:08:01, Szentpétervár


Első blikkre láthatunk egy Mérleg Napú, Nyilas aszcendensű fickót,- ám ha két percnél tovább nézzük a radixot, rádöbbenünk, hogy a dolog ennél sokkal összetettebb. Felmerülhetnek bennünk a két jegy olyan kulcsszavai, mint felületes, toleráns, döntésképtelen, békés...

Ja, Putyin... peersze... Hát hol? Hát mivaan?!...

Ugye te is látod azt a Bak társ-aszcendenst és azt az I-es házas Marsot? Előbbi a Nyilas féktelenségét (is) szabályozza - utóbbi a Mérleg szelídségét alakítja kicsit mássá... mindeközben hatalmas belső feszültségeket okoznak benne ezek az ellentétek.  

A képletét szemlélve egy átfogó kép is megmutatkozik róla, amire lehet ő sem tudatos: önmagához szeretne közelebb kerülni, - mint egy rendes Nyilas :)- mindenképpen és mindenben önmaga megismerését keresi.

A prominens Mars - és a Szaturnuszi oldala - a személyiségben mutatja azt a kötekedő Ares archetipust, amelyet talán még önmaga előtt is rejtve tart. A hajszolt önismeret és önmegvalósítási kényszer természetesen egyre nagyobb és nagyobb tettekre sarkalja. A bűntudatos Kronosz és a kegyetlen Ares ütköződik benne, e viszály pedig meg megmutatkozik a környezetében, a tetteiben, a külvilágban.

A kivetítéssel csökkenti a belső feszültséget magában, de mindaddig, amíg sajátjaként nem éli meg, az nem oltódik ki. „Csak akkor tudom az igazságot, ha életre kel bennem” írja Solem Kirkegaard. Éppen ezért nagy a veszélye olyan cselekedeteknek, amelyek robbanásszerű hatalmas lánggal és füsttel járnak - mint ahogy ezt az Ares és Zeusz mítoszai is tükrözik. Enyhítő körülmény, hogy a szülött soha nem hajlandó méltóságán aluli helyzetekbe bonyolódni, - bármennyire is feszül Ares, - mint ősi erő  a személyiségében.

Korlátlanság és korlátok, - béke és harc,- kívül és belül...

E sok kettősség emelte őt a híres szerepbe, mint egy méltóságteljes harcost, aki tüzes szenvedéllyel harcol (magával is) a gyerekkorában megtapasztalt konzervatív értékek, birtokok, eszmék megtartásáért, - kiterjesztve ezt egy népre, és egy országra.  

Putyin gyermekkoráról tudható, hogy nagyon szerény körülmények között nevelkedett,- a kommunális lakásban nem volt se meleg víz, se fürdőszoba, vécé csak a lépcsőházban, és egyetlen szobában zsúfolódott össze az egész család. Efelől nem lehet sok kétségünk, hiszen a Skorpióban lévő IV-es úr igencsak a szélsőségeket mutatja: a húsz négyzetméteres otthon után nyilvánvalónak tűnik a későbbiekben a másik véglet is.

A Blikk cikke szerint az elnök manapság Novo-Ogarjovóban él egy kastélyban, ahol istálló, sportterem, mozi, templom is része a birtoknak. Legalább húsz palota közül válogathat utazásaikor, ezerfős személyzet gondoskodik a kényelméről. 58 repülő és helikopter áll a rendelkezésére.

A csúcsdarab az a – 40 milliárd forintot érő – Iljusin–96-os elnöki gép, amelyen a fürdőszoba aranyberakásokkal díszített, és csak a vécéje húszmillió forint.

Hm...- mit tud egy Skorpió-Vénusz... :)

Mellesleg a Putyinban lévő kettősséget a személyét övező kultusz - és az erre épülő biznisz - ugyanígy látja. Állítólag néhány éve karácsonykor forgalomba került egy parfüm, Leaders Number One néven, amely kreálói szerint az érzékeny, de ugyanakkor kemény férfi illata. Nos - vannak nevek, amikkel bármit el lehet adni, még akkor is, ha citromot, feketeribizlit és bergamonttolajat tartalmaz.

Az orosz elnökről állítólag az is tudható: bár az információ megszállottja (ezen nincs mit csodálkozni, ha már a 3-as ura az I-es házában van) - ám ritkán használja az internetet, mert az „ablak az ablakban” alkalmazások már túlságosan összezavarják. Azzal az exil Merkúrjával és a rengeteg Uránusz-kvadrátjával alig meglepő, hogy nem nagy barátja a modern technika. :) 

Alkalmanként azonban megnézi azokat a szatirikus videókat, amelyeket róla készítettek, mert azt is tudni akarja, hogyan gúnyolják. Jó Nyilasként és Mérlegként a külvilág visszajelzései erősen befolyásolják az önképét - a rossz szájízű kritikákat talán ellensúlyozza valamelyest, hogy rengeteg olyan reklámmal bír előjönni, amely a pozitív oldalát domborítják.

Putyinnak gyakorlatilag nincs is más lehetősége, minthogy egyszerre jónak és keménynek is látszódjon, - hiszen a történelem bebizonyította, számára, hogy "Oroszországon csak feudális értelemben tud uralkodni. És abban a pillanatban, ahogyan a szorítása gyengül… minden össze fog zuhanni … és Moszkva úgy fog égni, mint Kijev.”

„Hideg tekintetű uralkodó”, „dühös cár”, „diktátor”, aki mindig „vonakodott eljátszani ezt a szerepet” – de nem tehet mást, mert ezt várja el tőle a nép, amely Oroszországban ma is, mint a középkorban, csak a teljhatalmú cárt fogadja el igazi vezetőnek.

Fizikailag is erősnek kell lennie, - vagy úgy kell tűnnie, mintha erős lenne.
"Ő tévedhetetlen. Ő egy lelkész, egy Isten, egy áldozat és egy Krisztus-szerű figura egy személyben. Ő az orosz történelem, az orosz korrupció, az orosz kultúra és az ország oligarcháinak a terméke . . .” - mondja róla Anna Arutunyan, amerikai-orosz újságíró, - Putyin életrajzi könyvének írója – aki nyilván nem is tud róla, mennyire hangsúlyos a radixban az a bizonyos 9-es ház.

A transzformáció (Plútó) és személyiség egy része (Mars) között létrejövő trigon az átalakulás harmóniájának lehetőségét hordozza, azonban a Plútó kvadrátja a születési uralkodóval nagyban megnehezíti ezt az átalakulást. Ezért a Nyilas-Mars az ideológia erejének, az eszménynek fogja alárendelni a Plutó erejét, amivel akár - ha úgy adódik - erőszakra is hajlamosítja a szülöttet.

Érdekes fényszög a Neptunusz-Plutó szextil, a transzformáció és a hit, törvény, ideológiák életterületei között, ami az érzékfeletti világ és a szellemi erő világa között megnyilvánul. Ezt úgy nevezik: az angyalbőrbe bújt ördög, avagy az ördögbőrbe bújt angyal szindróma.

"Ahol nincsenek ellentmondások, nincs létezés." - mondá Putyin. Ő már csak tudja.

Születési uralkodója (Jupiter) a Bika jegyében – és a IV-es házban - áll, ami miatt udvarias, barátságos, szolgálatkész és tapintatos is tud lenni, ha akar. Szeretteihez áldozatkészen ragaszkodik,- védi az ősi szokásokat, a családja ideológiáit. Ha megéri: jó öregkor vár rá, - anyagi bőséggel, kényelemmel.Nyilván megteheti, hogy sokat költ az otthonára, - mégsem érzi igazán jól magát benne. A szép otthonért sok mindent feláldoz: a meghittséget, a nyugalmat, és a teljes biztonságot is. Emiatt kissé terheltté válik a lelke – olyan kapaszkodókat keres (egy vallást, egy eszmét), amik csak átmenetileg segítik őt. Lehet, néha túl hiszékeny, túl naiv is… - de még így sem annyira veszélyes, mint amilyennek mutatja magát.

A Szaturnusz hatása a Mérlegben fokozottan erős, - választékos ízlést, kiegyensúlyozott egyéniséget, kiváló intellektust indikál, - ezért az élet nehéz helyzeteiben is jól megállja a helyét ez a típus. A levegős Mérleg a bölcsességgel keveredve komoly filozofikus hajlamot biztosít, - és ha megvan mögötte a megfelelő tudás, akkor ez kifelé tálalva hatalmas tömegeket képes megmozgatni.

Az Ikrekben lévő Hold sokat old az érzelmi kötelékeken, az ember ettől találékony, élénk képzeletű, irodalmi és művészi teljesítményekre is hajlamos. Nem okoz neki gondot, hogy sokat kell utaznia, bárhol otthon érzi magát, ha a körülményeit ő alakíthatja a hangulatának megfelelően.

Putyin képletének legérdekesebb momentuma talán mégis az Rák jegyében és a VII-es házban lévő Uránusz,- amely (fokszámát tekintve) igen szorosan kapcsolódik az aszcendenséhez – és a személyiségéhez. Kell is, hogy legyen benne valami kicsi Vízöntős… egy kis sorba-be-nem-állíthatóság… cseppnyi különcség.

Ez a fényszög tehet arról, hogy olyan dolgokat is kipróbáljon, amitől a normálisabbjainak égnek áll a hajuk :)  És nem csak azért, mert épp anyagilag megteheti.  
Putyin épp ettől a meglepetések embere.

Aki a veszélyes sportoknak épp úgy hódol, mint a lágyabb művészeteknek. A hagyományok tisztelete éppúgy a jellemének a része, mint a laza elfogadás.

Egyszer a homoszexualitásról például így nyilatkozott:

"A hozzáállásom a melegfelvonuláshoz és a szexuális kisebbségekhez egyszerű. A szolgálati kötelességeim teljesítéséhez kapcsolódik, és lényege a következő: az ország egyik legfőbb problémája demográfiai jellegű. /tapsvihar, röhögés/ De tisztelem, és a jövőben is tisztelni fogom a személy szabadságát minden formájában."

Nos… egy újabb ellentét – a személy szabadságának tisztelete mellett egy országot (esetleg egy fél világot) irányít, befolyásol.

A nagy nyilvánosságban különc és annak is tartják.  Nem (mindig) népszerű, ő az, aki a közvélemény akaratával szemben gyakran egymaga harcol.
Vannak udvaroncai, akik állítólag hallották őszintén beszélni. Egyikük emlékszik egy meleg nyári estére, ahol nyíltan beszélt országa sorsáról. Megkérdezte a jelenlévőket, hogy szerintük ki volt a legnagyobb orosz áruló, de a válaszuk már nem érdekelte. Szerinte azok, akik a hatalmat eldobták – II. Miklós és Mihail Gorbacsov. Ők elengedték a hatalmat, és megengedték, hogy a hisztérikusok és az őrültek ragadják azt magukhoz. Az elnök állítólag ezen az éjjelen megesküdött arra, hogy ő ezt soha nem fogja megtenni. Hát...


Isten segítse a jó úton haladni, Elnök úr!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése