2018. május 15., kedd

Most tervezz, ALAPOZZ!

A Merkúr az asztrológiában az elméhez, a gondolkodáshoz, az alapfokú intellektusunkhoz kötődik,- az értelmi-szellemi összetételünk egyik fő meghatározója.




Születési képletünkben elfoglalt helye elmeséli, hogy általában milyen gyorsan vág az eszünk, - hogy mennyire vagyunk képesek logikusan agyalni,- vagy hogy hajlamosak vagyunk-e a fejünkből kibámulva elmerengeni, mélázni egy-egy témán... 

Jó részben (természetesen a 3-as házat kezelő bolygók mellett) a radix-Merkúr felel a kommunikációs képességünkért is.  



- egy tüzes Merkúr ösztönösen kimondja amit gondol (aztán majd szabadkozik, megmagyaráz, vagy elkönyveli, hogy neki ezt is szabad)

- egy földies előbb jól megfontolja (a dolog fenyegeti-e a biztonságát, árt-e az egészségének, vagy szolgálja-e a céljait)

- egy levegős már hozzácsatol néhány egyéb szellemi vonulatot, mielőtt kiejti a száján (a mondandó érdekli-e a környezetét, megbánt-e vele valakit, vagy csak szimplán dobnak egy hátast a meglepetéstől azok, akiknek szól)

- egy vizes pedig minden mondandóját bőven megtölti érzelemmel (egy emlékhez csatol, amitől máris elveszti az objektivitását, még a tőmondatai is szenvedélyesek, netán minden szavából süt az aggodalom). 




MINDENKINEK VAN TEHÁT ALAPJÁRATON VALAMILYEN MERKÚRJA, AMI MÓDOSUL, KISSÉ ÁTSZÍNEZŐDIK ANNAK FÜGGVÉNYÉBEN, HOGY ADOTT IDŐSZAKBAN - OTT FENN AZ ÉGBOLTON - HOL JÁR ÉPP EZ A KIS BOLYGÓ.



Egészen május végéig itt fog bóklászni a Bikában...  Ez a néhány hetes időszak főként arra lesz jó, hogy olyan tervek készüljenek, amik azután BIZTONSÁGOS ALAPOKRÓL indulhatnak a megvalósulás felé.

A Bika Merkúr nem kapkod, nem siet. Alaposan és körültekintően végigvesz minden lehetőséget, mielőtt az áment-t kimondja. És ez az a tulajdonsága, amivel te is el tudod most kerülni, hogy meggondolatlanul belemenj olyan dolgokba, amik a későbbiekben veszélyeztethetik a biztonságodat. 

Sőt,- azt is mondhatnám, hogy azok járnak a legjobban, akik a Kos-Merkúr idején megfogant ötleteikkel nem rohantak egyből a megvalósítás falának, hanem adtak esélyt, hogy a gondolat most kiforrjon. Ha te is így tettél, nem fogod megbánni :)

Mi az, amire érdemes vigyázni?


Ezen időszak alatt észreveheted magadon, hogy jobban ragaszkodsz az elveidhez, ami természetesen nem baj, - egészen addig, míg felesleges makacssággal nem nehezíted meg a saját dolgodat. 

A rugalmasságot igénylő projecteknél azonban inkább tolj a határidőn, ha lehet - mert a mostani döntéseid jobban a szokásokon és a kényelmen alapulnak... és esetleg kevésbé vagy vevő azokra, amik előre visznek az utadon. 




Apropo: határidő. Bika Merkúr idején a szellemi reakcióidő egy kicsit megnövekszik (ez a szebb megfogalmazása annak, hogy lelassul a gondolkodás :). 
Ne csodálkozz, ha nem sziporkázol úgy, mint máskor. Kicsit nehezebben találhatsz megoldást az adódó problémákra... ám ha megtalálod, az tuti nem fogja nélkülözni az ésszerűséget.

A Bika-Merkúr egyébként alapjáraton jóindulatú és ALKOTÓ energiákat vetít. Ha van valamid a fejedben, ami arra vár, hogy a két kezeddel megteremtsd magadnak, akkor most erre nagyon alkalmas hetek következnek.



Sok sikert kívánok mindehhez:
Farkas Andrea
asztrológus



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése