2018. május 18., péntek

Lélekvihar

Ha esetleg ma furán éreznéd magad... 😊

Hold a Rák jegyében… Otthon van. 




Uralmi helyzetében úgy csűrcsavarja a lelkedet, ahogy neki tetszik – és neki úgy tetszik, hogy most a szokásosnál is érzékenyebb legyél.


Lehetőséget ad rá, hogy céltáblának tedd ki a szívedet, és miközben azt kiabálod: „ide lőjetek!”: már kapod is magadra a golyóálló mellényt, hogy sértetlen maradhass. Nem mindig sikerül majd, ne is görcsölj ezen.

Amin reggel még mosolyogtál, azon délben felkapod a vizet – de nincs rá garancia, hogy este újra nem leszel ugyanabban a témában mókamester… még akkor is, ha néha az ember kínjában vigyorog. 

Ami eddig vonzott, most hirtelen taszítani kezd… kicsivel később újra kapaszkodsz majd érte – aztán eldobod, mint feleslegest, és még földet sem ér, már rádöbbensz, hogy nem élhetsz nélküle… 

A hangulatod feletti gyeplő most a Hold kezében van – és talán jobb, ha sodródsz, mintha nagy keményen megpróbálnád bebizonyítani, hogy te vagy az erősebb.




Az uralmi Hold idején kiemelt fontosságot kapnak a családi kötelékek – akinek van, az örüljön, és igyekezzen úgy intézni, hogy kicsivel több időt tudjon szánni a szeretteire, mint általában – akinek nincs, annak azért lesz lényeges, mert Rák-Holdnál sokkal jobban tud fájni a hiány. 

Aki magányosnak érzi magát, az ilyenkor még jobban szenved – ennélfogva talán észreveszi a körülményeket, amiket a jótékony Hold dob elé, és végre lép abba az irányba, amitől a következő Rák-Holdnál majd másféle kínjai lesznek (pl. hogy hogyan szabaduljon meg az illetőtől, akit most – nagy magányossága ellen megkaparintott. Na – ez a rosszabb eset – felejtsd is el 😆)

Az viszont tény, hogy nagyobb hangsúly kerül az emberi közelségre – és nem csak a szíved nyílik tágabbra, hanem az otthonod ajtaja is. Ehhez viszont nem árt egy kicsit kitakarítani – és ha már úgyis a port törlöd a régi fényképalbumról: esetleg tehetsz is egy sétát a múltban.

A Hold szeret az emlékek között bóklászni




Esetleg csalhat néhány könnycseppet a szemedbe a fotó, amelyen égnek álló lábakkal, roppant előnytelen pózban csúszol le a nyári tábor strandjának csúszdáján. Hol vannak azok az elmúlt barátságok? És a régi szép idők – amikor még nem kellett kosaras melltartó… Ehh – inkább lapozzál.

Viszont ha már szóba kerültek a barátok, nyugodtan hívd fel a legkedvesebbeket, és különleges programként vonszold el őket magaddal egy ócskapiacra, ahol turizhattok magatoknak valami igazán egyszerűt, ócskát és feleslegeset, - olyat, ami szépen mutat a polcon a többi csecsebecse között – és ami majd mindannyiótokat nosztalgiára tud késztetni, amikor a Hold ismét a saját jegyébe fog lépni.

Mert ez a Hold ilyen. Múlton merengős, gyűjtögetős, hangulatingadozós, szeretethiányolós.


Persze nem mindenkinél egyformán játszik a húrokon, - és nyilván nem kéri, hogy a kedvéért bújj ki a bőrödből. 
De biztos, hogy még a sziklaszilárd tervezésű Szaturnusz-félék és a mérsékelten érzelmes merkúriak is megérzik ebben a két napban, hogy sűrített érzelem van a levegőben. 

Legyünk hát egymással kicsit türelmesebbek, toleráljuk jól a véletlen (vagy a tervezett 😉) hisztiket – és lehetőségeinkhez mérten gondoskodjunk a magunk és a mások lelki békéjéről.

Sok sikert kívánok a lélekviharban:

Farkas Andrea
asztrológus


Ha érdekelnek az írásaim, itt tudsz feliratkozni a következőkre:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése