2017. február 1., szerda

Inspiráló démonjaink

Művészet = Vénusz 
Ezzel nem mondok túl sok újat azoknak sem, akik csak felületesen foglalkoznak az asztrológiával. Mivel hozzá társítják a nyilvánosságot is, ezért minden általunk ismert művész valószínűleg kellően "jó" - vagy jó helyen álló - Vénusszal rendelkezett/rendelkezik ahhoz, ami arra kiválóan megfelel, hogy az illető ne maradhasson rejtve a nagyközönség elől (különben a népnek fogalma se lehetne róla, hogy létezik). 

Ám kevesen tudják, hogy az igazi talentumhoz nagyon nem elég a Vénusz!


Minden tehetség valamiféle plusz képességet feltételez, amivel az ember elüt az átlagtól, de a valódi alkotáshoz - ahhoz, aminél a közönség őszintén beájul...nos, ezek létrehozásához egyfajta megváltozott tudatállapot szükségeltetik, aminek a bolygója korántsem jótékony - sőt.

Az igazi X-faktor hordozója a Neptun! 



Az a Neptun, amiről tudjuk, hogy mennyire ködös, homályos, bizonytalan és szabálytalan... az a Neptun, amely igyekszik megoldani, hogy elrugaszkodj a valóságtól, - és az a Neptun, ami ennek érdekében felruház akkora érzékenységgel, ami már-már misztikum, - és/vagy alkoholba dugja a fejed, depresszívvé tesz, stb... Mert egyszerűen képtelenség elviselni azt a "pluszt", amit kapsz tőle. 

Nézz körül az igazán nagyok között: Van Gogh alkoholista volt, depressziós és öngyilkos, Michelangelo bipoláris zavarral küzdött, Franz Kafka minden remekművéből áradnak az ijesztő, mentális betegség szülte árnyak, - de nem is kell olyan messzire mennünk példákért.

Ady Endre befelé forduló, szinte felfoghatatlan érzékenységű csodáját nem is volt más képes hitelesebben előadni, mint Latinovits Zoltán. Láttátok már Latinovits születési képletét? Szerintem nem kell semmit hozzáfűznöm... 

A horoszkóp forrása: Artemisz
Soroljam még? József Attila, Cserháti Zsuzsa, Domján Edit, Szécsi Pál, Judy Garland, Robin Williams, Ernest Hemingway ... és minden művészeti ágból lehetne még neveket vadászni... egyikük Neptunja sem tudott mit kezdeni a Vénusz adta nyilvánossággal. 

Persze, hogy nem mindegy, milyen az a Neptun és hol áll a születéskor - hisz ennek függvényében adja át a tulajdonságait,- és nyilván nem lesz minden tehetséges ember öngyilkos, vagy alkoholista (bár a kiemelkedő kvalitásuk nyilván rányomja bélyegét a sorsukra) - azonban a személyiség többi alkotóelemét sem szabad figyelmen kívül hagyni. 

Érdemes széttekinteni, kik ők, - és hogyan küzdenek meg az inspiráló démonjaikkal azok, akik nem a legtragikusabb Neptunt fogták ki maguknak. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése