2018. február 20., kedd

Átélted már?...

Legtöbbünknek a munkahelyünk jelenti a második otthonunkat,- időnk tetemes részét töltjük el kollégák között. Nem ritkán fordul elő, hogy partnerünket is ebben a környezetben találjuk meg (sőt: léteznek olyan hivatások, amelyeknél szinte az egyetlen lehetőség a "normális" családi életre az azonos munkahely). Gyakran csak spontán pattan szikra az irodában, a műhelyben, a gyárban...  aztán akár akarjuk, akár nem: sodródunk az árral. 

De vajon egyformán sodródik-e minden csillagjegy? 

Mely típusnak hol vannak ebben a határai, ki milyen buktatókra számíthat?


Munkahelyi románcok az asztrológia tükrében

 

A cikk ötletének forrása angol nyelven: http://www.msn.com/en-us/lifestyle/horoscope/is-your-sign-likely-to-have-an-office-romance/ss-BBA3bst

Kos: Nehezen tudja leplezni a vonzalmát, - azaz hamar feltűnik, ha kiszúr magának valakit. A túl gyors tempó olykor menekülésre készteti a másik felet, amiből igencsak kínos feszültség alakulhat ki egy munkahelyen.

* * *

Bika: Megbízható munkaerő, stabil napirenddel... - ebbe kell beleférni a lamúrnak, valahogy úgy, hogy ő véletlenül se csússzon meg a határidőkkel. Lerohanásról szó sem lehet, és sok minden dőlhet el a vállalati ebédlőben.

A kép forrása: http://www.nlcafe.hu/ezvan/20120710/szerelem-a-munkahelyen/

Ikrek: Ő tud egyszerre dolgozni és flörtölni a cseten. Akár többekkel is... Nagyobb baj, ha szétszórtságában nyitva hagyja a magán-email-fiókjait, vagy óvatlanul kifecseg olyasmit, aminek nincs ott a helye vagy az ideje.

* * *

Rák: Mágnesként vonzza a kollégákat, sokaknak főz kávét, visz sütit... ezeket a gesztusokat akár félre is lehet érteni, - lehet, hogy csak gondoskodik a többiekről (is). Roppant érzékeny, mindent komolyan gondol - ha csalódik, tesz róla, hogy pokollá váljon az a "második otthon".


A kép forrása: http://www.bien.hu/szerelem-es-csalad/szerelem/a-titkos-munkahelyi-kapcsolatok-szabalyai/114311

Oroszlán: Minden munkahelyen feltűnő jelenség, előbb vagy utóbb biztos megkörnyékezi valaki,- de hosszú távban tervezni csak akkor lehet, ha a partner is legalább olyan erős egyéniség. Minden egyéb esetben be kell érni futó kalanddal, aminek a végén is igyekszik majd korrekt maradni.

* * *

Szűz: Nehéz ügy, mert neki a meló, a szolgálat a szerelme. Amíg minden nincs tökéletesen kész, addig nem egyszerű elvonni a figyelmét - de nem is lehetetlen: udvarias kedvességgel, figyelmességek tömkelegével rávehető egy kollegiális randira. Közös témában biztos nem lesz hiány.

Kép forrása: http://news.advogroup.co.uk/global-poll-finds-58-think-an-office-romance-would-harm-their-career/

Mérleg: Szép (akkor is, ha pasi) - ezért aki nem akar tőle semmit, az vagy titkon irigyli, vagy nyíltan utálja. Nem gond, hozzászokott már...Érdemes kipuhatolni, melyik munkafolyamat kényelmetlen számára, abba besegítve közelíthető meg a legkönnyebben.

* * *

Skorpió: A sztereotípiák szerint ő munkahelyi egyéjszakások bajnoka (vagy bajnoknője),- ám valójában mély érzésekkel bír. Szakításkor számolni kell azzal, hogy akár öt év múlva is megtalálja a módját, hogy kellemetlen helyzetbe hozza a másikat.


Kép forrása: https://www.thesun.co.uk/living/3135414/dear-deidre-office-romp-was-such-a-risk/

Nyilas: Nyitott a kalandra, de kissé kiszámíthatatlan. Fontos neki, hogy mit fognak róla gondolnak a kollégák, amikor kiderül a dolog,- és ennél egy kicsivel fontosabb, hogy bármi lesz is: ő találhasson kiutat a szituációból, ha szükséges.

* * *

Bak: Lefelé ritkán vegyül, célja a karrier építése, - ennek rendeli alá a történéseket. Soha nem kockáztatja a vállalati sikereket egy liezon kedvéért, csak ha az szorosan a tervei részét képezi. Amúgy teljes odaadással hajt a munkában, lehet, hogy észre sem veszi a felé forduló érdeklődést. Kitartás.

Kép forrása: http://www.web4business.com.au/creating-the-right-work-environment-at-home/

Vízöntő: A hagyományos módszerek felejtősek az esetében, - kell vallami extra plusz, ami felkelti az érdeklődését. Magasról tesz a társadalmi (és munkahelyi) normákra, szokásokra, szabályokra - a főnök véleménye sem fogja érdekelni. Gond nélkül vált munkahelyet, ha választani kényszerül.


* * *

Halak: Ártatlannak tűnik, ettől olyan veszélyes :) Valószínűleg már akkor érzi, hogy készülőben van a románc, amikor a másik még alig (vagy nem is) sejti - így mindig lépéselőnyben lesz. Valójában tőle egy kolléga - sőt: a főnök sincs biztonságban,- de nem nyomul: van, hogy beéri néma rajongással.

* * * *



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése