2017. május 22., hétfő

Mindent tudni akarok!

Az asztrológiát kicsit is ismerő emberek számára az Ikrek jegye az egyetemes tudásvágyat, a kielégíthetetlen megismerési ösztönt jelenti. 

A levegő-elem és a labil (változó) ősminőség nem csak a test, - de a szellem mozgékonyságára is utal, - ezért alapjáraton minden Ikrek roppant kíváncsi, mégsem lesz mindegyikükből sokdiplomás professzor. 

Vajon miért?...

 

Van, amit nem lehet elég korán kezdeni... 😉

 

Egyszerűen azért, mert pusztán a Nap helyzete nagyon kevés ahhoz, hogy komoly befolyással bírjon az egyén értelmi-szellemi összetételére, - avagy az észbeli képességeire. 


Nyilván előnnyel indul egy Ikrek szülött… hiszen nála már nem kérdés a sokoldalú érdeklődés, ám hogy mire fordítja, hogyan tudja ezt kihasználni, eredménnyé kovácsolni, azt a személyes horoszkóp egyéb objektumai: az aszcendens (és annak az ura), a 3-as házcsúcs (és annak az ura) – és az ezeket érő fényszögek határozzák meg. 


Az „alapokat” természetesen a felkelő jegy adja, itt dől el, hogy ez a sokoldalú figyelem mire orientálódik.

 

 

A felnőttképzések nagy százalékán vesznek részt Iker-típusú emberek

 

Néhány példa: 
  • egy Rák aszcendensű Ikrek érdeklődése nagy eséllyel megmarad a családon, a közvetlen környezetén, az otthonán belül… és tanulás szempontjából mindig lényeges lesz, hogy lelkileg közel álljon az adott témához. 
  • egy Nyilas aszcendensű Ikrek bármihez fogjon is, azt a saját önismeretének a szolgálatába fogja állítani, - és mivel sose lesz teljesen elégedett az eredménnyel (mindig talál magánál okosabbakat), ezért ő a jó pap, aki holtig tanul. 
  • a Bika aszcendensű Ikrek pedig a természethez közeli, naturális ismereteket célozza és - a Mérleggel együtt - keresni fog olyan területet, amiben ott lakozik valamiféle harmónia, vagy művésziesség. 
Ahogy Elizabeth M. Gilbert látta: "A kíváncsiság a kreatív élethez vezető út és az igazság maga. Az alfa és az ómega, a kezdet és a vég."

Emlékeztek még a '70es évek  Mindent tudni akarok!  című népszerű szovjet sorozatára? Na, az olyan "Ikrekes" volt 😊

Én viszont egy aranyos kis videóval kívánok minden sokoldalú Ikreknek nagyon boldog születésnapot!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése