2019. május 30., csütörtök

Az érzelmek harca

Május 16-án, hajnalban a Mars áttolta magát a Rák jegyébe, amivel az idegek harca (Ikrek-Mars) nagy hirtelen átválthat az "érzelmek harcába" - ha hagyod a "harcot".
Még nem késő ezt megszelídíteni 😉



Ahogy akkor sem volt kötelező - most sem muszáj ám harcolnod, ha ezt az időt kellemesebben is eltöltheted... 


Ehhez járulnék hozzá néhány mondattal, ha megengeded.

1. Ügyelj rá, hogyan osztod be az energiáidat!  



A Rák jegye (és annak ura, a Hold) mindent egy kicsit beszaporít... így tesz az energiáiddal is. Majd ugyanezzel a lendülettel hullámzóvá teszi mindezt, te pedig sodródsz az árral, és nem érted, dél körül hirtelen hová tűnik belőled a - reggel még kicsattanó - munkakedv, életerő, és lelkesedés. 
Talán érdemes erre az időszakra konkrét tervet készíteni a tennivalókról, hogy véletlenül se hajszold túl magad.


2. Ne fojts meg senkit az érzelmeiddel!



Fent említett erőteljes hullámzás nem csak fizikálisan, de lelkileg is megterhelő lehet. A környezetnek pláne. Főleg, ha körülötted mindenki egyszerre (a Rák Mars idején) - de más-más ritmusban hullámzik. Próbáld időben észrevenni, ha valahol túltolod az érzelgősséget,- és ami talán ennél is fontosabb: ne ordítsd le kapásból annak a fejét, aki szintén ezt teszi. Ebből következik is mindjárt a 3-as pont:


3. Vitákban is "carpe diem"!



A Rák jegy nem kicsit erősíti az emlékezetet,- és ez arra is vonatkozik, hogy ki milyen hamar békül meg egy-egy vita után. Az itt járó Marssal sokkal tovább tudod dédelgetni vélt vagy valós sérelmeidet, mint az indokolt lenne – ezzel rengeteg energiát veszíthetsz. Mielőtt a bűntudatkeltés és az érzelmi zsarolás fegyvertárába nyúlnál, inkább menj el úszni pár száz métert 😉 Utána más színben fogod látni - és élvezni - a világot.


4. Mondd ki azt, ami bánt!




Most az átlagosnál fontosabb, hogy a problémákat ki tudd beszélni magadból – ne maradjanak fájó tüskék – különösen, ha szomorúvá tesz, vagy felzaklat valami. A Rák Marsnak fokozott hajlama van a felesleges aggodalmaskodásra, a gondok eltitkolására, ami érzelmi és fizikai konfliktusok spirálját indíthatja el,- és ez jelentős mértékben befolyásolhatja a közérzetet. Embere válogatja…van, aki pszichológust tart arra a célra, hogy megbeszéljék a gondokat…szerintem egy jó barát épp így megteszi...


5. Okozz örömöt a gyengédségeddel!




A Rák Mars érzékivé és gyengéddé teszi az embert, ilyenkor könnyebb felismerni a partner kimondatlan igényeit is. Használd ezt az időszakot arra, hogy megtöltsd simogatással, kényeztetéssel - ha eddig nem volt ez jellemző, akkor lepd meg a párodat vele 😊 Érdemes viszont pontosan felmérni a másik fél szükségletét szabadságvágy-témában, nehogy hirtelen túl klausztrofóbiás legyen a helyzet. 

 

Lehet, hogy ezzel az utolsó ponttal kellett volna kezdenem?... Mindegy, ha netán elrontanád: automatikusan életbe lép az előtte lévő néhány bekezdés.


Sikeres lavírozást kívánok az érzelmek tengerén! 




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése