2017. augusztus 16., szerda

Isten éltesse a Művésznőt!

Madonna Louise Ciccone az elmúlt évtizedek során a popkultúra egyik legmeghatározóbb alakjává vált. Napjainkban is a szórakoztatóipar legsikeresebb előadói közé tartozik; többszörös Grammy- és Golden Globe-díjas művész, népszerű énekes, színpadi és filmszínész, író és rendező, táncos és modell, divatdiktátor és üzletasszony. 




Munkásságának bő két évtizede során egyedülálló jelenséggé nőtte ki magát, miközben folyton megújuló alakja elválaszthatatlanul összefonódott a popkultúra és a posztmodern média fogalmával. Madonna páratlan előadóművész, akit a Music Television tett világszerte ismert szupersztárrá, a popvilág egyedülálló ikonjává, és akinek munkásságán jól nyomon követhetőek azok a tényezők, amelyek napjaink sztárkultuszát meghatározzák.

A Madonna-jelenség az 1980-as évek eleje óta megosztja a közvéleményt, s az énekesnő ellentmondásos alakjáról valóban nehéz egységes képet alkotni.
Nincs ez másként a horoszkópjában sem... valójában nem "tanulóképlet" az övé.

Oroszlán Napját különlegessé, sorba be nem állíthatóvá fűszerezi az Uránusz, - a tipikusan visszahúzódó Szűz aszcendens ellenére teljesen tudatosan lép a világ elé. 



Forrás: mediakutato.hu


Alkotásai élénk társadalmi vitát generálnak, mivel mindig a társadalom legaktuálisabb, legérzékenyebb kérdéseit feszegetik. Legyen szó politikai, vallási, faji, nemi vagy szexuális problémákról, Madonna alkotásai sikeresek, mivel az énekesnő úgy nyúl egy bizonyos témához, hogy közben saját alakja, imidzse és identitása is az adott témához idomul.

Így lehetséges az, hogy az elmúlt évtizedek során a videoklipekben láthattuk már lázadó tinédzserként, diszkókirálynőként, prostituáltként, leányanyaként, latin dívaként, leszbikus ikonként, hollywoodi szupersztárként, s ezzel a felsorolás még koránt sem teljes.

Sokszínűségéhez bőven hozzájárul az I-es házas Holdja, amely sokat lágyít az egyébként racionális beállítottságán, ugyanakkor erős intuitív készséggel és fokozott érzelmekkel segíti az úton.

Egyébként az arcformáján is szépen látszanak ennek a Holdnak a "kerekítései"... mint ahogyan a "szűz tekintet", a plútói szemöldök és az Oroszlános "cicaráncok" is.




Saját jelében a Merkúr - mint születési uralkodó - a világos, tiszta ész kifejezője, - megfelelő mennyiségű kritikai érzékkel, nyelvtehetséggel, irodalmi vagy tudományos hajlammal és jó előadói készséggel.
Személyes dolgait a ráció, az ész és az intelligencia határozza meg. Logikus típus, mindig az ész dominál, függetlenül az iskolázottságtól.

Hihetetlenül lentről kezdte, - a IV-es ház Skorpiósága szépen jelzi a szélsőségeket a sufni-szerű lakások és a dollármilliókat érő luxusvillák között. A Nyilas Szaturnusz kitartása és szerencséje vitte, röpítette őt a háttértáncosok közül a színpad - és a slágerlisták - legelejére,- igaz: nem hamar és nem azonnal... de az biztos, hogy tartósan 😉

Lassan 30 éve van a pályán, és szilárdan tartja magát a köztudatban: a mai 70-esek és a 20-asok is tudják, kiről van szó, ha a nevét meghallják. Nem kell, hogy mindenki szeresse a zenéjét... nem kötelező a tömegben csápolni a koncertjein (én speciel nem adnék pénzt azért, hogy élőben lássam - ez az én hiányosságom, nem az övé) - de a tehetségét mindenképp illik elismerni.

Valaminek kell lennie a levegőben, ha egy szál - előnytelenül szabott - lila tornadresszben így megőrjíti az embereket... hát nem? 😉




Lehet persze rosszmájúskodni, hogy nyilván ennyi évesen - ennyi pénzből - ennyi plasztikai műtét után könyű így kinézni... Én azt mondom: lehet bátran utána csinálni!

Isten éltesse a művésznőt! 

 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése