2020. január 14., kedd

A gondolkodás forradalma


2020 január 16-án a kora esti órákban a Merkúr a Bak jegyéből átlép a Vízöntőbe, és ez több szempontból is érdekessé válhat,- nézzünk meg ebből néhányat, kezdjük a pozitív megközelítésekkel.




Például érdemes lesz mostantól február 3-ig kihegyezett érzékszervekkel figyelni a hirtelen bevillanó ötletekre,- majdnem mindegy, hogy mennyire tűnik képtelenségnek - valószínűleg a legfurcsább megoldás is jó lesz valamire.

Egyébként is kissé eredetivé válhat az alapgondolkodás mindenkinél, amit lehet, hogy magunkon nem annyira veszünk észre,- ám a közvetlen környezetünkben megfigyelhetünk néhány meglepetést. 😊

Például azoknál, akiknek számít a véleménye... mintha most nem azt mondaná az illető, amit várnánk tőle... vagy előállhat valaki felénk olyan elképzeléssel, amit álmunkban sem feltételeznénk róla...

 Aggodalomra semmi ok - valószínűleg mi most ugyanilyen meglepőek lehetünk mások számára. 





És bizony, csodálkoznivalót találhatunk magunkon is: például segítőkészebben (mondjuk kevesebb bosszúsággal) válaszolunk annak, aki útbaigazítást kér tőlünk, (pedig láthatná a bamba, hogy rohanunk, fülhallgatózunk, nem érünk rá stb.)

Vagy a szokottnál is barátságosabban kommentelgetjük az amúgy idegesítő posztokat a fészbukon (mondjuk egy születetten jó 3-as ház birtokában a zsenialitással határos módon tudunk úgy beszólni, hogy az kedvesnek tűnjön az első két pillanatban :). Ezen némileg még csiszol a Vízöntőben járó Merkúr.)

ÉSZJÁRÁSUNK KICSIT FELGYORSUL,- AMI ÁLTAL HAMARABB TALÁLHATUNK MEGOLDÁST AZ ADÓDÓ PROBLÉMÁRA... TALÁN OLYAN MEGOLDÁST, AMI MÁSKOR ESZÜNKBE SEM JUTNA.



Kedvet kaphatunk hozzá, hogy valami különlegeset tanuljunk,- de azt javaslom, mielőtt befizetnénk egy méregdrága tanfolyamra, várjuk meg, amíg valami racionálisabb jegybe ér a Merkúr. Az erősített intellektus olyan igényeket is támaszthat, amit a pénztárcánk nem biztos, hogy jó néven vesz...




Viszont egyaránt jóleshet elmerülnünk mind a régmúltban, mind a távoli jövőben - de nem nosztalgiázós vagy álmodozós módon, hanem inkább a tudomány, a technika, a fejlődés, a hobbi szintjén. Adjunk most ennek egy kis teret,- a Vízöntő ura (az Uránusz) néhány hét múltán úgyis visszarendezi az érdeklődésünket a fősodorba, ha nincs feladatunk a sorsunkban az adott dologgal.

* * * * *

A Vízöntőben járó Merkúrnak vannak kevésbé pozitív - vagy mondjuk úgy: óvatosságot igénylő - húzásai is, ezeket sem szabad figyelmen kívül hagyni. Aki ismeri az asztrológiát, annak nem mondok újat: a Merkúr teli van feszültséggel, és ezt a feszkót emeli hatványra a Vízöntő jegye.

Az idegrendszerünk kicsit érzékenyebb, mint máskor... makacsabbá, ingerlékenyebbé, meggondolatlanabbá válhatunk ...


... ezért most a döntéseink vagy vélemény-nyilvánításunk előtt számoljunk néhány(szor néhány)ig - de továbbra is nagyon figyeljünk a bevillanó ötletekre, csak épp nem kell mindent azonnal, zsigerből lereagálni, kimondani.

A Vízöntő humanitása a gondolkodásunk előterébe kerülhet, jobban bánthatnak az igazságtalanságok, - csak óvatosan vegyük most fel a kesztyűt ha politikáról van szó, vagy ha úgy érezzük, hogy direkt provokációnak vagyunk kitéve. 




Ehelyett inkább hívjuk fel azokat a barátainkat, akikkel már régen beszéltünk,- menjünk olyan társaságba, ahol kellemes a közeg, vagy - ha rendelkezünk némi önismerettel - egyszerűen csak élvezzük, hogy mostantól néhány héten át esélyünk van megújítani, reformizálni a  rosszul rögzült, idejét múlt eszméinket, elméleteinket. 

Hiszen - ahogyan egy internetes oldalon olvastam: "a gondolat forradalma nem az utcán, hanem a fejekben zajlik",- és erre mindenkinél legjobb időszak, amikor a Merkúr a Vízöntőn halad át.


Köszönöm, hogy velem tartottál:
Farkas Andrea
asztrológus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése