2018. január 17., szerda

Neked mik a legnagyobb problémáid a gyermeknevelésben?

Munkám során nap mint nap szembesülök azzal, hogy a felnőtt-lét problémáinak gyökere szinte mindig a gyermekkorban keresendő… az ott kapott sebek, félrecsúszások nagy része pedig elkerülhető volna, ha minden gyermek a személyiségének, igényeinek megfelelő hozzáállással találkozhatna – legalább otthon.




És itt most nem arra gondolok, hogy van-e elég szeretet (mert persze, ez is borzasztó fontos ,- bár még a szeretet kifejezésének a módja sem mindegy!), inkább arra, hogy 

a szeretetbe burkolt törődést, gondoskodást, felkészítést úgy kapja-e meg az embergyerek, ahogy az számára a leginkább befogadható. 

Mert ezen múlik minden.


Nagyobb léptékben nézve itt hasal el a hagyományos oktatási rendszer is, mert a korosztályokat egy sémába tolva adja át az ismeretet és csinálja a számonkérést… ott nyilván nem én fogok reformokat végrehajtani, (bár szívesen megtenném, ha volna varázspálcám, ami akár asztrológiai elemzés alapján hagyná „szétválogatni” a tanulókat.)




De a szűkebb családban egyáltalán nincs akadálya annak, hogy a szülő a saját gyermekének igényei szerint szeressen, fegyelmezzen, motiváljon – pusztán ismernie kell hozzá ezeket az igényeket.

Egy időgépből kiszállva vajon te mondanád-e a szüleidnek, hogy

  •      „Anya, Oroszlán vagyok, kérlek, ne a csoporttársaim előtt veszekedj velem, amiért hazavittem az oviból a kisautót – mert ha felnőttként hibázom, iszonyú rosszul fogom kezelni”?
  •      „Apu, Kosként engedd, hogy szolfézs és sakk helyett/mellett sportolni járjak, - így elkerülhetem majd a rengeteg allergiagyógyszert”?
  •   „Nekem, Halak kiskölöknek próbáld elmagyarázni, min balhéztok, mert egész életemben mindenért görcsösen magamat fogom okolni”?

Szóval mondanád ezeket? Jó volna… És ez még csak a jéghegy legalja.

Innen kiindulva sokkal fontosabb – és valljuk be: életszerűbb is – hogy Te mit tanultál ezekből. 

Akarod-e másként – netán jobban - csinálni a saját gyermeke(i)ddel?




Nem állítom, hogy az asztrológia megoldás mindenre, sőt! De egy jó módszer arra, hogy minél kevésbé legyen kínos, ha egyszer majd ő ül időgépbe, hogy visszamenjen hozzád kérdezősködni.

A mai, rohanó világunkban pedig talán még nehezebb boldog és kiegyensúlyozott jövő felé terelgetni a csemetéket… ne pazaroljunk el egyetlen lehetőséget sem.

Mivel eléggé szívügyem a téma, nem is egy, hanem mindjárt kettő ilyen lehetőséget - vagy eszközt - szeretnék a rendelkezésedre bocsájtani.  Egy gombnyomással elérheted őket.
                                                                                                                             🔻
                                                                                                                             🔻




Köszönöm, hogy velem tartottál:
Farkas Andrea
asztrológus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése