2020. január 3., péntek

The King of Rock 'n' Roll


Két képletet is mutatok nektek, és ti - az asztrológia iránt érdeklődők, és a képletfejtések szerelmesei - majd elmazsolázhattok rajta, hogy melyik miért jobb, miért hitelesebb, mint a másik.




Elvis - bár személyiségének ez az oldala a nagyközönség számára talán kevésbé ismert - igen fogékony volt a spiritualitásra. 

Rengeteg ilyen témájú könyvet olvasott, és fodrászával / barátjával / bizalmasával – Larry Geller-el – igencsak mélyenszántó beszélgetéseket folytattak az ezotériáról,  az Univerzum működéséről, az élet értelméről.

Larry volt az is, akinek tanácsára Elvis 1965-ben elkészíttette a horoszkópját a transzperszonális asztrológia egyik legnagyobb korabeli mesterével. 
A krónikák szerint Dane Rudhyar állítólag hiteles (értsd: személyesen kapott) adatok, életesemények alapján pontosította be a születési időt – majd egy huszonhárom  oldalas elemzéssel lepte meg a megrendelőjét. Sajnos ebbe a huszonhárom oldalba nincs betekintésünk …

De íme a radix, amiből dolgozott: 





Rudhyar hajnali születéssel, Skorpió aszcendenssel és Nyilas társ-aszcendenssel számolt, és a képlet a mai ismereteink szerint több kívánnivalót is hagy maga után. Azon túl, hogy nem stimmel a gyermek neme (tudomásunk szerint Elvis egy lánygyermek édesapja volt, ez a képlete pedig fiút jelez), nem igazán látszik az sem, hogy a Királynak volt egy ikertestvére, aki halva született. Pedig ezek fontos dolgok…

A direkciók tekintetében szinte egyetlen egy esemény sincs tökéletesen a helyén: még az Nemzetközi Asztrológus Szövetség igen tág orbisain is kívül esik például a házasságkötésének vagy a válásának az ideje.

Jól tudjuk, hogy az általunk használt időmérő eszközök csak arra jók, hogy napunk 24 óráját rendbe tartsák – de teljesen alkalmatlanok az Univerzális idő mérésére. 

Ezért van szükség a születési idő korrekciójára, ami miatt a horoszkópokon megjelenő óra/perc akár lényegesen is el tud térni attól, amit a szülőszoba falán lévő óra aktuálisan mutatott. 


Valószínűleg Presley valódi születési ideje sem a szülő által emlékezett hajnali időpontban lesz helyes, hiszen az életében történt (és az utókor számára ismerhető) események inkább egy kicsit későbbre felállított és korrigált horoszkópban tükröződnek hitelesen.




Itt már a Halak aszcendens – és az exil Neptun, mint születési uralkodó – erősebben utal arra az ellenpólusra, ami képes egy Bak Napjegyű személyiséget a gyógyszerfüggőség és a drogok irányába “elhajlítani”. 

A Plútó szépen jelzi a születéssel egyidőben a testvér világrajöttét – majd halálát, - helyükre kerültek az iskolái, a katonasága, és a Merkúr fokszáma igazolja édesapja börtönviselt múltját.

Rajongói istenként tekintettek Elvisre, (a VII-es házát elnézve: bár vágyott rá, de nem kicsit nyomasztotta őt a népszerűség...) alighanem ennek tudható be, hogy sokan halhatatlannak tartják, a mai napig nem akarják elhinni, hogy itt hagyta őket.

Halálát egyesek pusztán a menedzsment reklámfogásának vélték, mások szerint valóban terhére volt a hírnév, ezért új életet kezdett. Máig gyakran felröppen a hír, hogy látták az Egyesült Államok valamelyik szegletében. Ha ez véletlenül igaz volna, talán adódna még esély, hogy teljesen hiteles forrásból származó adatokkal egy sokkal jobb képletet sikerül beállítani. :) 

Az aszcendensét érő Uránusz-fényszög megspékeli egy kis Vízöntővel a jellemet: nem csak a sokféle nációra utal, ami - a skóttól a cherokee indiánig - képviselteti magát a családfájában, hanem megnyugtatóan mutatja, hogy Elvis bizony képes volt rá, hogy forradalmasítsa a zenét: fehér bőrű létére elsőként – és sokak ellenére - csúcsokra vitte a fekete bluest. Nélküle nem létezne sem a popzene, sem a sztárkultusz úgy, ahogy ma ismerjük…

A Király magyar vonatkozásban



Fotó: Northfoto

Lehet, hogy nem tudtad, ezért én a megemlékezéshez tartozónak érzem elmesélni, hogy annak idején a fiatal Elvis segélykoncertet szeretett volna összehozni az '56 utáni Magyarország szegényeinek  és betegeinek támogatására,- ám addig sem akart tétlenkedni, amíg ez megszerveződik: elkészítette a Béke a völgyben című dalát, - majd felhívására összesen kb. 16  milliárd forint értékű pénz és csomag érkezett hozzánk a Vöröskereszt csatornáin át. 💓

Sajnos - hivatalosan legalábbis - már nem élhette meg, hogy 2011-ben Budapest díszpolgárává avatták.

A Rock and Roll Királya 2023 január 8-án lenne 88 éves.



Köszönöm, hogy velem tartottál:

Farkas Andrea
asztrológus


És íme a DAL... amit azóta sem játszanak sehol.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése