2020. augusztus 10., hétfő

Nagyfarkú Józsi meséje

 Szeptember 15-től kb. tíz napig mártózhatunk a Nap-Szaturnusz trigon bűvöletében, olvasgathatunk harsogó asztrológiai szalagcímeket a TUDATOS ÁLDOZATHOZATAL fontosságáról, és agyalhatunk is azon, vajon mi a túrót áldozzunk fel teljes tudatosságunkban és hirtelenjében, hogy megfelelhessünk a Nagy Tanítómesternek, - ami által majd jól fejlődni kezd a mi lelkünk...





Az ehhez hasonló uniformis-értelmezések valahogy kihozzák belőlem a Bakok cinizmusát, (ezért most kérek elnézést a következőkre nézve). 

Ugyanis ami ezalatt a fényszöghatás alatt történik, az egyrészt nagyban függ a saját képletünktől (mint ahogyan az összes egyéb tranzit esetében is),- másrészt épp emiatt tök különbözőképpen vagyunk TUDATOSAK önmagunkra, a környezetünkre, a világra... de ez még mindig a kisebbik baj.

Nehezebb dió az ÁLDOZATHOZATAL fogalmának a behatárolása,- ha megkérdezel tíz embert, ebből tíz azt a választ adja: önként feláldozok valamit, lemondok erről-arról... Igen ám, de miért, milyen céllal teszem ezt?


Mert az nagyon nem mindegy. Azt írja a szakirodalom:

"Az áldozat olyan spontán, szabadon vállalt tett vagy viselkedési mód, amely által az áldozatot hozó ember saját egyéni érdekein felülemelkedve szolgálja mások boldogulását, fejlődését, megmentését, gyógyítását, közösségbe vezetését. Ez parancsra nem megy.  

Az áldozat – akarati erőfeszítésünk által – mindig tettekben nyilvánul meg, nem pedig szavakban és elméletekben."


Az idézetért köszönet a napfenyesgyogykozpont.hu oldalnak!


Az önzetlen cselekvő lemond áldásos tetteinek visszahatásairól. Ha áldozatként éljük meg valamely tettünket, akkor az nem áldozat. Az önzetlen cselekvést sokunknak tudatos erőfeszítések árán kell megtanulnunk, életünkből vett példák hiányában. Az áldozatos szolgálatot nagyfokú odaadás jellemzi. Langyosan, fél gőzzel, tétován bajosan hozhatunk áldozatot.

Bármely pillanatban vállalhatunk áldozatot, s talán ebben áll legnagyobb szabadságunk.

Minél nagyobb áldozatra vagyunk képesek, annál szabadabbak vagyunk. 

Az áldozathozatal nem a rabok műfaja.


Miért válunk áldozathozatal híján áldozattá? Mert nem ismerjük magát a szabadságunkból fakadó, önzetlen áldozatot.


Az idézetért köszönet a napfenyesgyogykozpont.hu oldalnak!


Mert kihagyjuk a lehetőségeket, hogy valakivé váljunk, hogy megragadjuk a pillanatot, a kérdést, amit hozzánk intézett az élet. Ha nem tesszük bele magunkat, a végén kemény páncél képződik szívünkön, és bezáródik." 

Ezt a lehetőséget hordozza magában még néhány napig ez a trigon - mindenkinek a saját Szaturnusza által képviselt életterületein. 

 

A Nagy Tanító pedig gond nélkül (és Nap trigonnal együtt is) simán megbuktat majd a vizsgán, ha pusztán önös céllal mondasz le valamiről... például olyanról, ami amúgy is terhedre van. Ja, úgy könnyű is volna - csak épp úgy járnál, mint mesebeli főhősünk, amikor is:

Nagyfarkújózsi feleségül akarja venni Mariskát, ám hamar kiderülnek a méretkülönbségek és Mariska kijelenti, akkor megy hozzá Nagyfarkújózsihoz, ha az ötven centit lerövidíti húsz centire. Nagyfarkújózsi barátunk nagyon töri a fejét vajh' mit is tegyen, mert igen nagyon szeretné Mariskát feleségül venni. Elmegy hát a faluvégi javasasszonyhoz, Vajákosbirinénnyéhez tanácsot kérni.

Azt mondja neki a vén banya:
-Menj ki Józsi a tóra, keresd meg a szélesszájú békát és kérd feleségül.Valahányszor nemet mond, annyiszor lesz tíz centivel rövidebb a szerszámod.

Nagyfarkújózsi megfogadja a tanácsot, kimegy a tóra megkeresi a szélesszájú békát és így szól:
-Szélesszájú béka, gyere hozzám feleségül!
-Nem megyek! 




Nagyfarkújózsi hazaszalad, elő a centit! Negyven centi!!! Azt a rézfánfütyülőjét, hát ez működik! Nem hazudott a vén banya! Rohan vissza a tóra, keresi a szélesszájú békát és kéri feleségül.
-Nem megyek! -válaszolja az.
Rohanás haza, centi elő, harminc! Hát ez hihetetlen - gondolja MárnemisolyanNagyfarkújózsi - még egyszer feleségül kérem a szélesszájú békát és enyém leszel Mariska!!!
Fut a tóra, keresi a békát és így szól:
-Szélesszájú béka, gyere hozzám feleségül!
-Már megmondtam neked, hogy NEM, NEM és NEM!! 

Ma is köszönöm megtisztelő figyelmedet:
Farkas Andrea 
asztrológus



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése