2017. február 5., vasárnap

Egy reményvesztett szerelem története


Vénusz istennő kibukkant a habokból, és rálépett Mars isten földjére (1), hogy újra rátaláljon az igaz szerelem. 

Szegény - nem sejtette, hogy ez most teljesen reménytelen vállalkozás lesz.



Nagyon régen találkoztak, már sok emberi hónap eltelt, mióta utoljára érinthette a férfit , de Vénusz emlékeibe mélyen bevésődött az a késő őszi nap. Pedig akkor csupán egy visszafogott munkavacsora volt (2), szolid környezetben, és különben is: sokan voltak körülöttük (3) - zsongás, tülekedés - de tömegben ők csak egymást látták. 

És annak az éjszakának olyan hamar vége lett! Nem egyszerű az istenek élete: kötött programok, protokoll... és mire észbe kaptak, már el is sodorta őket egymástól a kötelesség. 

Vénusz hazatért, de szívében egy percre sem szűnt meg a vágy Mars után. Sokfelé járt azóta, (még abban az országban is, ahol szerelmének nagybátyja uralkodik (4)), de sehol nem találkoztak. Néha jött egy-egy információ a másikról, de nagyon úgy tűnt, hogy egyre távolabb kerülnek egymástól. 

Mígnem tavaly nyáron felcsillant a remény, hogy a lány jó nyomon jár(5), és egy ideje csökken közöttük a távolság. 


Ettől kezdve útja során minden követ megmozgatott: királyok segítségét kérte, futárokat indított mindenfelé - legvégül még a homályos hírű Neptunusz mély birodalmába is bemerészkedett. Innen lépett partra most, a világnak azon a részén, ahol az ő kedvese viselte a koronát (6). Elsőre sem volt neki szimpatikus a környék...

Azonban arra nem számított, ami ezen a földön várta. 

Hiába szép, itt senkit nem érdekel a külseje - hiába gazdag, az ő pénze itt csupán értéktelen papírdarabként hullik a földre (7)


Saját hazájában teljesen máshoz szokott, igyekezett is észrevétlen maradni és nem foglalkozni mással, mint az úttal, amin a szíve vezette. Ám amerre jár, azt pletykálják az alattvalók, hogy a hős királyuk biza falja a nőket, önző, az ösztönei irányítják, becsvágyó és a harc az élete (8). Így dőlt romba az istennő összes romantikus álma, hiszen az uralmi Mars ellentétes mindazzal, ami számára fontos. 



Talán ennél különbözőbbek nem is lehetnének... és ezek az ellentétek ITT ÉS MOST feloldhatatlanok. Vénusz hamarosan sarkon fordul, és két hónap múlva bánatosan újra alámerül majd Neptunusz isten habjaiba. (9)

Mi a történet tanulsága számodra? 

5 jó tanács a következő két hónapra:
  1. Töretlenül szeresd önmagad! Ne csodálkozz rajta, ha ez most az átlagosnál nehezebben fog menni. Lehet, hogy akármeddig nézed reggelente a tükröt, most elégedetlen leszel,- de ez csak az exil Vénusz csalóka játéka. 
  2. Óvd a pénzed! Annyid úgy sincs, hogy az előbb említett tükör szebbet mutasson (mellesleg ahhoz most semennyi nem volna elég), amid pedig van, azt most könnyen szélnek eresztheted, ha nem vagy résen.
  3. Ne akarj békebíró lenni! Ez nem az az időszak, amikor alkalmas volnál a vitás kérdések kezelésére... valószínű, hogy inkább csak elmérgesíted a helyzetet, ahelyett, hogy segítenél.
  4. Légy a megszokottnál sokkal türelmesebb a társaddal! Neki sem könnyű, ő is érzi ezt a hatást. Sem a partnerkapcsolatokban, sem az üzleti társulásoknál nem lesz most elég a "rutin" a békéhez.
  5. Ne törődj vele, mit gondolnak rólad mások! Mondjuk ez egyébkor is igaz... de április elejéig úgyse akarnád tudni a véleményüket. Koncentrálj inkább az 1. pontra! :)

Asztrológiai magyarázat a történetben szereplő számokhoz:

(1) = február 4.-én a Vénusz átlép a Halakból a Kosba.
(2) = 2015 november 3-án volt utoljára Vénusz-Mars együttállás...
(3) = ... mindez a Szűz jegyében, (a Holddal és a Jupiterrel együtt). Akkor Vénusz volt jobb méltósági helyzetben (erőben) a Mars esés-helyzetéhez képest.
(4) = Vénusz a Skorpióban járt 2016 szeptember végétől október közepéig
(5) = 2016 július 7-én Vénusz-Mars trigon volt
(6) = A Kosban a Mars az úr
(7) = A Kosban lévő Vénusz "halott", képtelen jól tálalni magát.
(8) = Az uralmi Mars viszont nagyon is él a saját lehetőségeivel.
(9) = Március 1-én a Vénusz megáll, dob egy hátraarcot, majd április 3-án visszalép a Halakba.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése