2018. augusztus 9., csütörtök

Barátság extrákkal (?)

Barátság. Ez egy igen pozitív csengésű kulcsszó..., ami valószínűleg mindenki életében jelen van valamilyen formában.

 

Barátság... Asztrológia: 11-es ház. Mit rejthet magában?

 

Vajon mitől függ, hogy mit jelent ez a szó számodra?


Elsősorban attól, hogy milyen jegybe esik a horoszkópod 11-es házának a csúcsa, hiszen annak a jegynek az uralkodó bolygója fogja a legerőteljesebben meghatározni e terület minőségét és tulajdonságait.

Ez a minőség fog színeződni a 11-es házban lévő bolygókkal (ha vannak olyanok) - és még néhány szempontot figyelembe kell vennünk, ha teljesen pontos képet szeretnénk kapni... de most térjünk vissza a 11-es úrhoz, mint legfontosabb mutatóhoz.

Milyen bolygó ez? 

 

Hol tartózkodik? 

 

Milyen fényszögei vannak? 

 

Milyen egyéb területeket kapcsol a barátságainkhoz? 



Ez mind nagyon nem mindegy, és - ahogy semmit az asztrológiában - ezt sem szabad leegyszerűsíteni. Gondolj bele: egy neptuni barátság éppúgy szólhat az egymásért való önfeláldozásról, mint a hamis, talmi érzelmekről, amibe csak te képzeled bele, hogy éjjel kettőkor is  számíthatsz a másikra... közben lehet, hogy csak egy ivócimbora - attól függően, hogy mit mutat a saját Neptunod.

Egy Merkúr által kezelt 11-es ház jelezhet igencsak széles baráti kört - felületes érzelmekkel - ha az Ikrek uraként kell rá tekintenünk,- vagy jelenthet munkahelyen kötött baráti szálakat, kissé "beteges" felhanggal, ha a kisbolygó éppen a Szüzet képviseli.  A feszültség viszont mindkét esetben garantált :)


Munkahelyi barátság, vagy csak hasznos érdekszövetség? Lehet-e mindkettő egyszerre?


Mint ahogyan az uránuszi barátságokban is van néhány plusz amper amiatt, hogy nem tudhatod pontosan mire számíthatsz a másiktól, - mikor lép le és mikor tér vissza az életedbe mintha mi se' történt volna. Vele valóban nehéz eltervezned, hogy 30 év múlva együtt rodeóztok az összeakadó járókeretekkel...

Viszont tök jól tervezhetsz, ha a Bak jegyében kezdődik a 11-es házad. Megtervezheted, hogy a barátságotok a te érdekeidet szolgálja inkább, vagy az övéit,- és erre akár várat is építhetsz.



Örök barátság - a szituáció marad, csak az ok változik ;)


Hát igen... a jó öreg Szaturnusz, mint 11-es úr. Az ilyen horoszkóp tulajdonosai lehetnek azok a szerencsések, akik ismerhetik az óvodától a sírig tartó barátság fogalmát,- a korlátok által összegyűjthető tapasztalatok kötő erejét. Persze koránt sem biztos, hogy ez mindig finom... sőt! - de legalább stabil.

Egy Vénusz általános gondolkodásába belefér, hogy mindig nála csúnyábbal barátkozzon, mert mellette  szépnek látszik (ejjnye! 😉),- de ugyanő keresheti az egyensúlyt és természetesen az anyagi érdekeltséget is - horoszkópfüggően.
A Plútó pedig olykor megsemmisítő csapást mér arra, akivel kapcsolatban megesküdtél volna, hogy sosem fog hátba támadni,- és úgy kisöpri az illetőt az életedből, mintha ott sem lett volna. Amikor sírsz érte, még nem tudod, hogy később hálás leszel neki.


És létezik-e barátság férfi és nő között? ... Nálad működne? Kérdezd meg bátran a Marsodat, Vénuszodat.


A Nap - többek között - olyan barátot ad, akire felnézhetsz,- a Hold olyat, akiről gondoskodhatsz, - a jupiteri cimborát pedig akkor is meg tudod tartani, ha épp a Föld két ellentétes térfelén éltek.

* * *

A horoszkópban soha, semmit nem a szél fújt arra a helyre, ahol épp van. Ezért a hétmilliárd ember hétmilliárdféleképpen vélekedik a barátságról (is). Én mondjuk személy szerint úgy vagyok ezzel, ahogyan  Leighton Meester megfogalmazta:

"Nem akarok olyan barátot, akit ne nevezhetnék az egyik legjobb barátomnak."

Épp ezért nincs is sok,- pedig nagyon teli van lakóval a 11-es házam, 😊- de mindegyiket minőségi kapcsolatnak merem nevezni.

Nálad mi a helyzet ezen a fronton? Írd meg, ha van kedved hozzá :) 






* * * 

Köszönöm, hogy velem tartottál:
Farkas Andrea
asztrológus

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése