2018. augusztus 29., szerda

Michael Jackson1958. augusztus 29-én az amerikai Indiana államban megszületett egy színes bőrű fiúcska, aki később világunk popkultúrájának az egyik legmeghatározóbb alakjává vált.
Jacko-t lehet szeretni, vagy nem szeretni… direkt rákeresve hallgatni, vagy eltekerni a rádiót a dalainál… de azért azt a 13 Grammy-t nem a szél fújta össze J MINDEN műfaj jelentős képviselője elismeri a kiváló tehetségét.

Horoszkópjának alapjait az astrotheme.com oldal adatainak segítségével készítettem,- és mint ilyen: nyilván nem másodpercre pontosított születési időből dolgozhattam, ennek ellenére (de számomra nem meglepő módon) a köztudatban lévő és általam is ismert tényekre gyönyörűen rásimul a születése pillanatában rögzített égi kép.

Csemegézzünk ebből egy kicsit, méghozzá úgy, hogy az asztrológiát értők és nem értők egyaránt találjanak benne információt.


A Halak aszcendenshez (tetszik, nem tetszik) mindig kapcsolódik valamilyen szenvedély(betegség). Nyilván horoszkóp kérdése, hogy hogyan… De nézzünk erre egy példát.

A művészt egyszer felkeresték, hogy hajlandó lenne-e felajánlani a Beat It zenéjét egy harminc másodperces televíziós és egy egyperces rádiós reklám céljára az ittas vezetés elleni küzdelemhez. Michaelt különösebben nem érdekelte az ezzel járó pénz, de segíteni szeretett volna, így támadt egy ötlete: ha kap valamilyen kitüntetést, odaadja a számot. 

Átadáskor a Fehér Házban kétezer ember fogadta az énekest, aki Ronald Reagan amerikai elnöktől átvett egy komoly díjat a jótékonysági tevékenységéért, amelyet alkohol- és drogproblémákkal küzdő emberekkel folytatott.
Egyébként az, hogy a Neptun – mely Jacko-t magát képviseli - a képletben a Skorpióban és a 8-as házban van: egyrészről 

komoly átalakulásról, transzformációról beszél… és ez tagadhatatlanul, látványosan visszaköszön az életében.


De nem csak ez. A Skorpió Neptun még a leg-alapabb asztrológiai tudással is igen mély, de zavaros érzésvilágot, szélsőségesen ködös fantáziát, mártírságra való hajlamot, szabálytalan szexuális viszonyulásokat jelent, - valamint műtéteket, amelyek szinte elfedik a születetten természetes vonásokat. És még valamint mutathat: titokzatos (gyógyszer általi) halált. Szerintem ehhez nem kell mást hozzáfűznöm…

Másik születési uralkodója, a Mérleg Jupiter a 8-asban: igazi művészlélek, aki felületesen és gyerek-mód rendezetlenül él. Nem ismeri a társadalmi korlátokat, veszélyérzet nélkül, szinte naivan kutatja a rejtélyeket, a titkokat, még akkor is, ha azok veszteségeket (esetleg a saját vesztét is) okozhatják.

Ehhez tartozhatnak azok az összeesküvés elméletek(nek mondott) információk, melyek szerint a sötét erőknek és az illuminátusnak köze lehetett Jacko halálához. Nem hiszem, hogy valaha kiderülne, mi az igazság ezzel kapcsolatban… de hogy beletenyerelt egy-két veszélyes dologba, afelől nincs kétségem.

Azután van itt egy bolygókkal tömött Oroszlán jegy, - még inkább egy ezzel zsúfolt 6-os ház. 


Sorolom a kulcsszavakat, hogy értsd: munka, szolgálat, betegség – és ezek fontossága.

Jacko segítőkészségét ez alapján SEM kérdőjelezhetjük meg, hiszen – talán nem kizárólag piár célzattal – sokszor cikkeztek róla, hogy nem habozott más emberek, vagy épp beteg gyerekek problémáit megoldani. Ilyen szempontból a horoszkópja tükrében is megbízható volt – ráadásul élvezte is, amikor nagyvonalúan segíthetett, amikor szolgálatára lehetett másoknak.

Más kérdés, hogy mennyire volt tisztában a saját kapacitásával… mennyit tett hozzá a drámaiság kedvéért (Oroszlán Merkúr), hogy magára vonja a figyelmet… mennyire elszántan vitte véghez a saját terveit, és mennyire volt rugalmatlan, ha az ötleteit bírálták… 

De ha csak ennyit tudunk felhozni ellene, még akkor sem billen a mérleg a negatív oldalra.
Ember volt – hibákkal. De nem akármilyen EMBER J
A tömött 6-os továbbá a munkamánia, a tökéletességre való törekvés és a szakmai alázat kombinációja.

Iszonyúan sikeres karrierjét nyilván nem az elevált Szaturnuszának köszönheti (pfff), hanem keményen dolgozott azért, amit elért,- miközben a munka felszabadította, életben tartotta akkor is, amikor más már feladta volna.

Honnan tudom? A Merkúrjából például. Az Oroszlán Merkúrt a kitartás és a nemes gondolkodás jellemzi. Egész életében dolgozik, sürög-forog – miközben persze idegileg is túlhajtja magát. Szolgálati utak - gyakran külföldre is - mondja ez a Merkúr. Ennek a bolygónak a „munka a karmája” - nyugalmat nem sűrűn ismeri. De jár is neki érte az eredmény.

Jár neki hogy a beletett energiáknak (2-es házas, Bika Mars) meglegyen a jutalma pénzben mérhetően. Célja volt, hogy megteremtse az anyagi biztonságot saját maga számára, majd – amennyire tudta, amennyire engedték neki – a nélkülözők számára is. A maga kis (vagy nagy) harcait meg kellett vívnia ezzel kapcsolatban.
Hogy ez mennyire igaz, mesél nekünk az Uránusz a 6-osban: volt eset, hogy Michael az összes pénzt, amit azon a turnén keresett, felajánlotta egy jótékonysági alapítványnak. 

Ezen kívül minden egyes városban közel 2000 jegyet olyan hátrányos helyzetű fiataloknak ajánlott fel, akik másképpen nem tudtak volna belépőt váltani a koncertre. Ezzel a lépéssel a saját családjával szállt szembe… A turné minden állomásán az éppen aktuális hotel más-más szintjén laktak a fivérek, a stadionokba vezető úton már nem voltak hajlandóak szóba állni egymással. 
Amikor az est utolsó dala is elhangzott, Michael kikiabált a Los Angeles-i színpadról: „Ez az utolsó, a legutolsó közös koncertünk. Hosszú húsz év volt. Szeretlek benneteket.” A testvérei meg voltak döbbenve.

Pedig számára nagyon sokat jelentett a család – pozitív és negatív értelemben egyaránt. 


Csodálkozunk-e ezen egy I-es házas Hold és az MC-IC tengelyen álló Szaturnusz tükrében? Nem kéne… 
A szülői testi-lelki terror egy nála keményebb lelkű kisemberből is szorongó, megfeleléskényszeres felnőttet csinált volna, Jacko-t pedig ingadozóvá, befolyásolhatóvá, kihasználhatóvá sebezhetővé és önbizalomhiányossá tette a Halak Holdja.

Egyébként szintén a fent említett Uránusz „számlájára írható”, hogy nem kicsit forradalmasított a munkájával: ő volt az első afroamerikai előadóművész, akinek klipjeit rendszeresen játszotta az MTV, - ami más, addig mellőzött fekete előadók sikerét is elősegítette.
Nem esett még szó a Vénuszról az Oroszlánban és a 6-os házban: a Szűz Nap természetes ellentéteként áll ennek a bolygónak az izgatott és égő karaktere. Az előbbi szerénysége ellensúlyozza az utóbbi szenvedélyét, miközben a szeretet ereje egyben magában hordozza a sebezhetőséget is.

Ennek a Vénusznak a gazdag érzésvilága, emberszeretete, gyöngédsége és jóindulata a legszebb tulajdonságai. Jacko-t munkájában, vállalkozásaiban általában sikerrel és sok kis napi szerencsével kísérte, társadalmi téren pedig elismerést adott. 

Bármi, amit ez az ember létrehozott, azt a szépség és a művésziség igényével valósította meg.

Nem hiába világít tehát a horoszkóp tetején az a Szaturnusz – az ilyen képlet tulajdonosai általában híres, vagy hírhedt, - de mindenképpen jegyzett emberek. Még a múlt, a gyermekkor durva emlékei (a szülői terror) által kissé deformált személyiség ellenére is.

* * * * *

Michael Jackson egyike azon kevés előadónak, akiket a Rock and Roll Hall of Fame két alkalommal is tagjai közé sorolt, és többször is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, többek között a „Minden idők legsikeresebb előadója” címmel.

Tizenhárom Grammy-díjat kapott, tizenhárom alkalommal volt kislemeze listavezető az Amerikai Egyesült Államokban a szólókarrierje alatt – többször, mint bármelyik másik férfi előadó a Billboard Hot 100 történetében. Több mint 750 millió eladott lemezével méltán érdemelte ki a  legtöbb felvételt eladó szólóelőadó díját.

Ma lenne 61 éves. 
Szakmailag és emberileg is (és az én szívemben is 💔) pótolhatatlan űrt hagyott maga után.

Farkas Andrea
asztrológus
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése