2019. május 5., vasárnap

EZ TÖRTÉNIK A GONDOLATAIDBAN, amikor egy pici bolygó odafent az égen jegyet vált


Hadd tegyek fel néhány egyszerű kérdést: Neked vajon mindig egyforma intenzitással jár az agyad? Folyamatosan ugyanakkora "fogaskerekek" kattognak odabent?... 

Állandóan azonos hőfokon kommunikálsz? Fáradhatatlanul jól esik vitázni, érveket ütköztetni? Vagy épp mindig szívesen hagyod, hogy másoké legyen az utolsó szó? ...

Ha a válaszod nagy többségében NEM, akkor engedd meg, hogy a Merkúrral bemutassalak Titeket egymásnak. 


Ez a bolygó az asztrológiában az elméhez, a gondolkodáshoz, az alapfokú intellektusunkhoz kötődik,- az értelmi-szellemi összetételünk egyik fő meghatározója. Igen, a Tiédé is. 

A születési képletben elfoglalt helye elmeséli, hogy általában milyen gyorsan vág az eszünk, - hogy mennyire vagyunk képesek logikusan agyalni,- vagy hogy hajlamosak vagyunk-e a fejünkből kibámulva elmerengeni, mélázni egy-egy témán... 


Jó részben (természetesen a 3-as házat kezelő bolygók mellett) a radix-Merkúr felel a kommunikációs képességünkért is.  

  • egy tüzes Merkúr ösztönösen kimondja amit gondol (aztán majd szabadkozik, megmagyaráz, vagy elkönyveli, hogy neki ezt is szabad)
  • egy földies előbb jól megfontolja (a dolog fenyegeti-e a biztonságát, árt-e az egészségének, vagy szolgálja-e a céljait)
  • egy levegős már hozzácsatol néhány egyéb szellemi vonulatot, mielőtt kiejti a száján (a mondandó érdekli-e a környezetét, megbánt-e vele valakit, vagy csak szimplán dobnak egy hátast a meglepetéstől azok, akiknek szól)
  • egy vizes pedig minden mondandóját bőven megtölti érzelemmel (egy emlékhez csatol, amitől máris elveszti az objektivitását, még a tőmondatai is szenvedélyesek, netán minden szavából süt az aggodalom). 

MINDENKINEK VAN TEHÁT ALAPJÁRATON VALAMILYEN MERKÚRJA, AMI MÓDOSUL, KISSÉ ÁTSZÍNEZŐDIK ANNAK FÜGGVÉNYÉBEN, HOGY ADOTT IDŐSZAKBAN - OTT FENN AZ ÉGBOLTON - HOL JÁR ÉPP EZ A KIS BOLYGÓ.

És most, egészen május 21-én délelőttig - a Nap kísérőjeként - itt fog bóklászni a Bikában...  Ez az időszak főként arra lesz jó, hogy olyan tervek készüljenek, amik azután BIZTONSÁGOS ALAPOKRÓL indulhatnak a megvalósulás felé. 


De hogyan is?

És most jön a lényeg: 

milyen - és mire jó egy Bika Merkúr, amely - csak, hogy ne legyen olyan egyszerű - a szakasz elején nagy elánnal keresztüldzsal az Uránuszon?
A Bika Merkúr nem kapkod, nem siet. 

Alaposan és körültekintően végigvesz minden lehetőséget, mielőtt az áment-t kimondja. És ez az a tulajdonsága, amivel te is el tudod most kerülni, hogy meggondolatlanul belemenj olyan dolgokba, amik a későbbiekben veszélyeztethetik a biztonságodat. 

Persze nem árt, ha közben rugalmasan tudsz alkalmazkodni a váratlan helyzetekhez és nem félsz ütős terveket készíteni a hirtelen bevillanó ötletekből.

Sőt,- azt is mondhatnám, hogy azok járnak a legjobban, akik az előző hetekben,  a Kos-Merkúr idején megfogant koncepcióikkal nem rohantak egyből a megvalósítás falának, hanem adtak esélyt, hogy a gondolat most kiforrjon. Ha te is így tettél, nem fogod megbánni :)


Mi az, amire érdemes vigyázni?Ezen időszak alatt észreveheted magadon, hogy jobban ragaszkodsz az elveidhez, ami természetesen nem baj, - egészen addig, míg felesleges makacssággal nem nehezíted meg a saját dolgodat. 

Főleg 8-án és 9-én érdemes arra ügyelni, hogy ne vonj le semmiből túl gyors következtetéseket,- bármi idegesít is gondolatban, ne húzd fel magad rajta feleslegesen. A feszkó ebben a két napban szinte természetes velejárója minden agymenésnek. 


A rugalmasságot igénylő projecteknél inkább tolj a határidőn, ha lehet - mert a mostani döntéseid jobban a szokásokon és a kényelmen alapulnak... és esetleg kevésbé vagy vevő azokra, amik előre visznek az utadon. 

Apropo: határidő. Bika Merkúr idején a szellemi reakcióidő egy kicsit megnövekszik (ez a szebb megfogalmazása annak, hogy lelassul a gondolkodás :) - kivéve talán az Uránusz együttállás fent említett egy-két napját... amikor meg váltakozva lehetsz idegbeteg és fékezett habzású.

Ne csodálkozz, ha nem sziporkázol úgy, mint máskor. Kicsit nehezebben találhatsz megoldást az adódó problémákra... ám ha megtalálod, az tuti nem fogja nélkülözni az ésszerűséget.

A Bika-Merkúr egyébként alapjáraton jóindulatú és ALKOTÓ energiákat vetít. Ha van valamid a fejedben, ami arra vár, hogy zseniális, megreformált szemszögből továbbgondold, majd a két kezeddel megteremtsd magadnak, akkor most erre nagyon alkalmas napok-hetek következnek.


Sok sikert kívánok mindehhez:

Farkas Andrea
asztrológus


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése